Οικονομία

Έλλειψη προϊόντων: ΔΝΤ και G20 δεσμεύθηκαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα

Έλλειψη προϊόντων: ΔΝΤ και G20 δεσμεύθηκαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα
Έλλειψη τροφίμων: Οι ηγέτες των G20 και G7 δεσμεύθηκαν την Τετάρτη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ελλείψεις των προϊόντων, αυξάνοντας τον πληθωρισμό και καθυστερώντας την παγκόσμια ανάκαμψη.

Οι ηγέτες των G20 και G7 που βρίσκονται στις συνόδους του ΔΝΤ δεσμεύθηκαν την Τετάρτη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ελλείψεις των προϊόντων, αυξάνοντας τον πληθωρισμό και καθυστερώντας την παγκόσμια ανάκαμψη.

Τα προβλήματα αυτά που έχουν προκληθεί από την αύξηση της ζήτησης μεταφοράς των προϊόντων και από την έλλειψη εργατών «Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της G7 συμφώνησαν να συνεργαστούν για να παρακολουθούν τις πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες», σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους.

Τι ζήτησε ο Τζο Μπάιντεν

Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι τόσο μεγάλα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το λιμάνι του Λος Άντζελες, όπου φτάνει το 40% των εμπορευματοκιβωτίων που έχουν προορισμό τις ΗΠΑ, και το συνδικάτο Αμερικανών λιμενεργατών να δεχθούν να εργάζονται περισσότερο τις νύκτες και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των πλοίων που αναμένουν να ξεφορτώσουν, γεγονός που προκαλεί καθυστερήσεις στις παραδόσεις πολλών προϊόντων.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, το 8,5% της παγκόσμιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι μπλοκαρισμένη μέσα ή γύρω από τα λιμάνια, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με τον Ιανουάριο», σχολίασε ο Ντέιβιντ Μαλπάς, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η αποκατάσταση των εφοδιαστικών αλυσίδων «θα πάρει χρόνο», εκτίμησε και ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας Ιγνάσιο Βίσκο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της G20, την προεδρία της οποίας έχει αυτή την περίοδο η Ιταλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments