Οικονομία

Μητσοτάκης για θέρμανση: Σύστημα ρυθμίσεων για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερη επιβάρυνση

Μητσοτάκης για θέρμανση: Σύστημα ρυθμίσεων για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερη επιβάρυνση
Μητσοτάκης για θέρμανση: Μια σειρά θεμάτων όπως η αύξηση των τιμών στην ενέργεια και ο συντονισμός δράσεων και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης παράλληλα και με άλλα ζητήματα συζήτησαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μια σειρά θεμάτων όπως η αύξηση των τιμών στην ενέργεια και ο συντονισμός δράσεων και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης παράλληλα και με άλλα ζητήματα συζήτησαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε αναφορικά με τα μέτρα τα εξής: «τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης» ενώ έκανε σαφές πως η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα.

Πρέπει να εξεταστεί η αγορά φυσικού αερίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν προτάσεις «όπως η δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου, ως Ευρωπαϊκή Ένωση να ξανακάνουμε δηλαδή στο φυσικό αέριο αυτό το οποίο κάναμε εξαιρετικά επιτυχημένα στα εμβόλια».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι ευτυχής η συγκυρία αφενός ότι το περιεχόμενο των προτάσεών μας συνδέεται άμεσα και με τις πρωτοβουλίες τις ελληνικές, τις γαλλικές και τις ισπανικές, αλλά και με το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής ακόμα μία φορά η ευρωπαϊκή ηγεσία είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο η κοινή ευρωπαϊκή δράση βοηθάει να βγούμε συνολικά από το πρόβλημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments