Ελλάδα

Δακτύλιος: Ελεύθερα θα μετακινούνται ηλεκτρικά, υβριδικά και οχήματα φυσικού αερίου

Δακτύλιος: Ελεύθερα θα μετακινούνται ηλεκτρικά, υβριδικά και οχήματα φυσικού αερίου
Δακτύλιος: Επίσης φέρεται ότι αποφασίστηκε ότι οι άδειες του δακτυλίου που χορηγούνται από την Αστυνομία θα μειωθούν κατά 50%

Ο Δακτύλιος επανέρχεται στις 25 Οκτωβρίου και οι αποφάσεις για τo καθεστώς που θα ισχύσει σχετικά με την επαναφορά του στην Αθήνα, πάρθηκαν σήμερα σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον δακτύλιο είναι τα ηλεκτρικά, τα φυσικού αερίου, τα υβριδικά, και τα οχήματα με κινητήρα Εuro 6 (με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γραμμάρια Co2). Επίσης και όσα ΙΧ διαθέτουν εκ του κατασκευαστή κινητήρα υγραερίου.

Δακτύλιος: Άδειες και τροφοδοσία καταστημάτων

Επίσης φέρεται ότι αποφασίστηκε ότι οι άδειες του δακτυλίου που χορηγούνται από την Αστυνομία θα μειωθούν κατά 50%, αφού σήμερα υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Δακτύλιος

Όσον αφορά την τροφοδοσία των καταστημάτων αυτή θα πραγματοποιείται έως τις 8 το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ ενώ θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε διάρκεια μίας ώρας το μεσημέρι για μικρά φορτηγά με ευπαθή προϊόντα. Επιπλέον, συμφωνήθηκε να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ελέγχων από την Τροχαία για παραβάσεις που αφορούν τον δακτύλιο.

Δακτύλιος: Οι πρόσφατες δηλώσεις Καραμανλή

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε, πως κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Δακτύλιος ισχύει ξανά από τις 25 Οκτωβρίου, για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα «παραθυράκια». Το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία την Παρασκευή. Δακτύλιος

Σίγουρα θα εξαιρούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκαθάρισε ο υπουργός. Καθώς θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, είναι αυτονόητο ότι για κάποια πράγματα θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος, επισήμανε. Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι στο ζήτημα εμπλέκονται τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήμος Αθηναίων, άλλοι δήμοι της Αττικής, Περιφέρεια, υπάρχει είπε «απόλυτη συνεργασία» τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments