Οικονομία

Elevate Greece: Νέα παράταση αιτήσεων για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Elevate Greece: Νέα παράταση αιτήσεων για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων
Elevate Greece: Νέα παράταση δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος Elevate Greece του υπουργείου Ανάπτυξης.

Νέα παράταση δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος Elevate Greece του υπουργείου Ανάπτυξης. Δημοσιεύθηκε η απόφαση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Ποιος ο στόχος της δράσης

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των νεοφυών/καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (που δραστηριοποιούνται σε τομείς της Εξυπνης Εξειδίκευσης/RIS3) του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», υπό τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης του COVID-19, η οποία επιδεινώθηκε λόγω της παρατεταμένης έξαρσης της νόσου στους ΚΑΔ που έχουν πληγεί.

H ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης (κεφάλαιο κίνησης), ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Πόσες νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν μέχρι τώρα ενταχθεί

Τα συνολικά ενταγμένα έργα στη δράση ανέρχονται στα 6.944. Η συνολική δημόσια δαπάνη διαμορφώνεται σε 12.693.988,32 ευρώ.

Μιλώντας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις πριν από λίγο καιρό στην εκπομπή Ώρα Οικονομίας στο pagenews.gr ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας είχε δηλώσει: “Μέχρι πρότινος η ελληνική πολιτεία δεν γνωρίζουν πόσες νεοφυείς επιχειρήσεις υπάρχουν, σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται, πόσους ανθρώπους απασχολούν, τι κύκλο εργασιών έχουν…Μέσω του “Elevate Greece” έχουμε χαρτογραφήσει το οικοσύστημα καινοτομίας, έχουμε πολιτικές οι οποίες συνδέουν το οικοσύστημα καινοτομίας πού πιο αποτελεσματικά και αναφέρομαι ειδικότερα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις θερμοκοιτίδες, σε φοιτητές, σε επιχειρήσεις…”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments