Οικονομία

Χρίστος Δήμας στο pagenews.gr: 500 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις, ανάπτυξη και έρευνα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Χρίστος Δήμας στο pagenews.gr: 500 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις, ανάπτυξη και έρευνα από το Ταμείο Ανάκαμψης
Χρίστος Δήμας στο pagenews.gr: Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας μίλησε για τη ΔΕΘ και τις ανατιμήσεις προϊόντων, το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα "Elevate Greece",τα βραβεία που θα δοθούν αλλά και για την πρώτη πόλη καινοτομίας, και το brain drain.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας για θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στο πως θα κατανεμηθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τις ανατιμήσεις προϊόντων και τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ. Παράλληλα, για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος “Elevate Greece”, τη φάση εξέλιξης της πρώτης πόλης καινοτομίας, τα βραβεία που θα δοθούν και το brain drain.

Χρίστος Δήμας στο pagenews.gr: Για τη ΔΕΘ και τις ανατιμήσεις των προϊόντων

“Οι ανατιμήσεις που θα έχουμε στην οικονομία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και είναι “απόνερα” της πανδημίας του κορωνοϊού. Προφανώς η κυβέρνηση μελετάει αρκετά σενάρια για το πως μπορεί αυτές οι αυξήσεις να μην μετακυληθούν στους καταναλωτές. Έχουν μείνει λίγες ώρες μέχρι την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί θα παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα μέτρα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες και καταναλωτές στο μέγεθος το οποίο συμβαίνει σε κάποιες άλλες χώρες” ανέφερε ο κ. Δήμας. Χρίστος Δήμας στο pagenews.gr

Πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Έρευνα και Καινοτομία

“Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πραγματικά μια σπουδαία ευκαιρία όπου όλοι προσπαθούμε να εκμεταλλευθούμε και όταν λέω όλοι αναφέρομαι στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα πολύ γρήγορα ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα την πρόταση της η οποία εγκρίθηκε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε ο κ. Χρίστος Δήμας αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και τα χρήματα που θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο κομμάτι της Έρευνας και της Καινοτομίας, μόνο από τις επιδοτήσεις, όχι από τα δάνεια θα έχουμε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο θα υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ θα αφορά την αναβάθμιση των υποδομών των ερευνητικών κέντρων της χώρας… Έχουμε συμπεριλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της βασικής και της εφαρμοσμένης έρευνας. Επιπλέον μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να επενδύσουν χρήματα στην έρευνα και την ανάπτυξη” σημείωσε ο κ. Δήμας.

Για το “Elevate Greece” και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων “Μέχρι πρότινος η ελληνική πολιτεία δεν γνωρίζουν πόσες νεοφυείς επιχειρήσεις υπάρχουν, σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται, πόσους ανθρώπους απασχολούν, τι κύκλο εργασιών έχουν…Μέσω του “Elevate Greece” έχουμε χαρτογραφήσει το οικοσύστημα καινοτομίας, έχουμε πολιτικές οι οποίες συνδέουν το οικοσύστημα καινοτομίας πού πιο αποτελεσματικά και αναφέρομαι ειδικότερα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις θερμοκοιτίδες, σε φοιτητές, σε επιχειρήσεις…”.

Για την πρώτη πολιτεία καινοτομίας στη χώρα

Στην πρώτη πόλη καινοτομίας θα υπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που επενδύουν την έρευνα και την ανάπτυξη, τεχνοβλαστοί, ακόμη και τμήματα ερευνητικών κέντρων.. Παράλληλα, θα είναι ένας χώρος διάδρασης και συνεργιών.. Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του δημόσιου διαγωνισμού και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος και η β’ φάση… Η αξία του έργου θα υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments