Οικονομία

Βασίλης Κικίλιας: Στόχος να ενισχυθούν οι τουριστικές επενδύσεις

Βασίλης Κικίλιας: Στόχος να ενισχυθούν οι τουριστικές επενδύσεις
Βασίλης Κικίλιας: Στον στόχο της κυβέρνησης να ενισχυθούν οι τουριστικές επενδύσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.
Βασίλης Κικίλιας: Στον στόχο της κυβέρνησης να ενισχυθούν οι τουριστικές επενδύσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

Στον στόχο της κυβέρνησης να ενισχυθούν οι τουριστικές επενδύσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στη Real news σημείωσε πως το αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται σε μια διαδικασία αποτύπωσης της στρατηγικής του για την επόμενη δεκαετία μετά την πανδημία. Οι πόροι που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τις επενδύσεις σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

Ποιοι οι στόχοι του υπουργείου Τουρισμού

Σημεία ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού είναι η προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σημειώνει στο άρθρο του ο κ. Κικίλιας. «Παράλληλα, η συστηματική ανάδειξη του πλούτου της ηπειρωτικής Ελλάδας, των ορεινών και ακριτικών περιοχών των προορισμών αυτών που δεν έχουν μπει ακόμη στην καθημερινότητα των επισκεπτών της χώρας και που μπορούν να προσφέρουν τις αυθεντικές εμπειρίες που τόσο αναζητά ο σύγχρονος ταξιδιώτης, μπαίνει δυναμικά στο κάδρο των προτεραιοτήτων μας», τονίζει.

«Στα έργα του τουρισμού, οι ιδιωτικοί πόροι αναμένεται να μοχλευτούν για επενδύσεις σε σημαντικές τουριστικές υποδομές. Για τον σκοπό αυτό, έχει προβλεφθεί εισαγωγή νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για την τροποποίηση και αντικατάσταση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να απλουστευθεί και να απλοποιηθεί η διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού, αδειοδοτήσεων και άλλων λειτουργικών θεμάτων», υπογραμμίζει ο υπουργός Τουρισμού.

Με το νέο πλαίσιο σκοπός είναι η ενίσχυση μιας ευρύτερης σειράς τουριστικών επενδύσεων που αφορούν κυρίως στη δημιουργία, την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της επικράτειας, με καταληκτικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments