Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, οι ειδικοί ενημέρωση το κοινό σχετικά με τα νεότερα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός δηλώνει «παρών», καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 3.164 κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Όσα δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

Τον λόγο πήρε πρώτη η Μαρία Θεοδωρίδου η οποία μίλησε για τα mRNA εμβόλια. «Παρουσιάστηκαν με τεράστια προσπάθεια και όραμα, με ταχύτητα φωτός, σύμφωνα με τους δημιουργούς τους. Από τη συνέντευξή τους, ξεχωρίζω την τοποθέτηση πως μετά την πανδημία θα είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που είναι ευγνώμονες στην επιστήμη. Τα εμβόλια είχαν μεγάλες δυσκολίες για τη διαχείρισή τους, βαθμιαία υπήρξαν βελτιώσεις ως προς τη συντήρησή τους. Περιέχουν το mRNA και απλά άλλα συστατικά, τα οποία το σταθεροποιούν. Δεν περιέχουν συστατικά που προκαλούν αλλεργίες, συμβάλλουν στον έλεγχο της πανδημίας», δήλωσε.

«Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή, συστήνεται η χορήγηση μιας δόσης μετά τη νόσηση. Η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική νόσηση. Η ανοσιακή αντίδραση είναι ποιοτικά καλύτερη και στηρίζεται στα μνημονικά κύτταρα που αναπτύσσονται. Άτομα που νοσησαν και δεν εμβολιάστηκαν, είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν ξανά, σύμφωνα με έρευνα στο Κεντάκι. Η χορήγηση τρίτης δόσης παρέχει υψηλή προστασία σε άτομα άνω των 60 ετών και σε ευάλωτα άτομα. Συνεχώς, προστίθετανται στοιχεία για τους ευάλωτους», είπε ακόμη.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Επιπλέον, η ίδια είπε πως οι συστάσεις για την επαναληπτική δόση όσων έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, αφορούν σε δεύτερη δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναμονή για την αξιολόγηση από το CDC. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το εμβόλιο αυτό προσφέρει αποτελεσματικότητα 90% με τη δεύτερη δόση.

Σημείωσε για ακόμα μία φορά ότι τα παιδιά νοσούν και έχουν υψηλό ιικό φορτίο. Συνέστησε εμβολιασμό και με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και με αυτό κατά της γρίπης στα παιδιά που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να γίνει μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Η σύσταση για εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο της γρίπης είναι για όσα έχουν υποκείμενα νοσήματα και όσα έχουν ευάλωτο άτομο στο περιβάλλον.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Δείτε live

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments