Ελλάδα

Επιδημιολογικός χάρτης: Στο κόκκινο όλη η Βόρεια Ελλάδα

Επιδημιολογικός χάρτης: Στο κόκκινο όλη η Βόρεια Ελλάδα
Επιδημιολογικός χάρτης: Αποφασίστηκε να παραμείνουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα και να προστεθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών.

Άλλαξε και για αυτή την εβδομάδα ο επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, με δύο νέες περιοχές που μπήκαν στο κόκκινο εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, ο οποίος είναι σχεδόν όλος κόκκινος στη Βόρεια Ελλάδα.

Επιδημιολογικός χάρτης: Οι καινούριες κόκκινες περιοχές

Συγκεκριμένα, μετά από την συνεδρίαση των επιδημιολόγων χτες, αποφασίστηκε να παραμείνουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα και να προστεθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών. Σημειώνεται πως στα Τρίκαλα χθες, τα οποία απασχολούν το τελευταίο καιρό τους ειδικούς καθώς εκεί μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό δύο νέοι άνθρωποι, κατέγραψαν 101 νέες διαγνώσεις, ενώ παρ΄όλο που στα Γρεβενά καταγράφηκαν μόλις 15 κρούσματα, οι διαγνώσεις ανά 1 εκατ. πληθυσμό αγγίζει το 47,23%.

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι παρακολουθούν οι ειδικοί και τις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας – Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα βρίσκονται ήδη στο “κόκκινο”. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την επιτήρηση των λυμάτων στον Βόλο η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα αγγίζει το 176% και στη Λάρισα το 30%. Από σήμερα όλη η Θεσσαλία θα είναι στο κόκκινο. Η επιδημιολογική έκρηξη στη Θεσσαλία την κατατάσσει τρίτη με βάση την έκθεση του ΕΟΔΥ με 536 κρούσματα και τριψήφια στις ΠΕ Λάρισας (270), Μαγνησίας (141) και Τρικάλων (101).

Επιδημιολογικός χάρτης

Επίσης, στο κόκκινο παραμένουν η Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, κ. Θεοκλής Ζαούτης, η Χαλκδική, η Πιερία, η Πέλλα, η Ημαθία, η Καστοριά, η Δράμα, η Καβάλα, οι Σέρρες, το Κιλκίς, η Ξάνθη και ο Έβρος. Τέσσερις ΠΕ συγκεντρώνουν 993 κρούσματα, το ένα τρίτο σχεδόν των νέων κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν χθες, και πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη (574), την Ημαθία (172), την Πέλλα (119) και την Πιερία (128).

Ενδεικτικό του φορτίου που σηκώνουν αυτές οι περιοχές είναι ότι στα νοσοκομεία τους νοσηλεύονται περίπου 800 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, ανεμβολίαστοι στην πλειονότητά τους. Από τους 29 θανάτους που καταγράφηκαν χθες στο δελτίο του ΕΟΔΥ οι 14 αναφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Επιδημιολογικός χάρτης: Οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας

Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνεχώς λειτουργικές αλλαγές και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση. Ωστόσο οι δυναμικοί δείκτες της πανδημίας (ενεργά κρούσματα, θετικότητα και νοσηλείες) θα κρίνουν αν και πότε είναι αναγκαία τα επιπλέον μέτρα προφύλαξης. Άλλωστε η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να ανησυχούν τους ειδικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments