Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους λόγω των εμβολιασμών

Σωτήρης Τσιόδρας: Έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους λόγω των εμβολιασμών
Σωτήρης Τσιόδρας: Έχουμε αποφύγει 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 περίπου διασωληνώσεις. 1.200 λιγότεροι θάνατοι αν είχαμε εμβολιάσει το 95% του πληθυσμού.

Ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα έκανε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής τόνισε πως όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα, θα εντοπίζονται περιστατικά ατόμων στα οποία θα γίνεται διάγνωση covid και ας έχουν εμβολιαστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εμβόλιο δε βοηθάει. Αυτό όπως είπε, έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας να αποφασίζουν να μην εμβολιαστούν.

Ο κow Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι πριν την έλευση της Δέλτα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, ενώ μετά, από 71% έως 96%. Διατηρείται, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και μετά τη Δέλτα περίοδο.

Σωτήρης Τσιόδρας: 8.400 θάνατοι λιγότεροι λόγω των εμβολιασμών

Ο καθηγητής τόνισε πως έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους λόγω των εμβολιασμών, σύμφωνα με στοιχεία μέχρι την 11η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία έχουμε αποφύγει 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 περίπου διασωληνώσεις. Ο καθηγητής τόνισε πως σήμερα θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους αν είχαμε εμβολιάσει το 95% του πληθυσμού.

Τα δεδομένα που παρουσίασε ο καθηγητής

Ο καθηγητής παρουσίασε επίσης τα δεδομένα από την πανελλαδική έρευνα της οποίας ο ίδιος ήταν επικεφαλής και αφορούν στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, που αφορούν την περίοδο πριν και μετά τη μετάλλαξη Δέλτα, το πως επηρεάζονται διαφορετικές εμβολιαστικές ομάδες ανά ηλικία, αλλά και την αποτελεσματικότητα ανά εμβόλιο.

Σημειώνεται πως η ανάλυση που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας υλοποιήθηκε με τη συμβολή των συναρμοδίων υπηρεσιών υγείας και του ΕΟΔΥ, της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα αποτελέσματα έχουν ήδη δοθεί στην κυβέρνηση, την εθνική επιτροπή εμβολιασμών και την εθνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και έγινε προκειμένου η χώρα να έχει τα δικά της συμπεράσματα για τον εμβολιασμό.

Σωτήρης Τσιόδρας

Σωτήρης Τσιόδρας Σωτήρης Τσιόδρας Σωτήρης Τσιόδρας Σωτήρης Τσιόδρας

Σωτήρης Τσιόδρας: Οι ανακοινώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments