Αθλητισμός

Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό πρωτιάς για τον Δικέφαλο

Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό πρωτιάς για τον Δικέφαλο
Κοπεγχάγη - ΠΑΟΚ 1-2: Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να επικρατήσει της Ζενίτ και να περάσει πρώτος στην βαθμολογία του Ομίλου του.

Κοπεγχάγη και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την αγωνιστική του Europa Conference League. Ο δικέφαλλος του Βορρά κατάφερε μία σπουδαία νίκη, καθώς κατάφερε να περάσει πρώτος στην βαθμολογία στον Όμιλο του στην διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει της Κοπεγχάγης παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 10′ και έχοντας ως σκόρερ τους Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς και πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση μέχρι το 70′.

EUROPA CONFERENCE LEAGUE / ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΠΑΟΚ

Φάσεις και γκολ

Το ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ έφερε ιδανικές προϋποθέσεις νίκης. Σε μια κόντρα επίθεση του δικεφάλου ο Μιτρίτσα βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του και τον τερματοφύλακα εκτός περιοχής. Τον πλάσαρε, ο Γκραμπάρα έδιωξε ασυναίσθητα με το αριστερό του χέρι και ο διαιτητής έβαλε απευθείας το χέρι στην πίσω τσέπη. Κόκκινη κάρτα για τους Δανούς, που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα πλάνα τους με το «καλημέρα» στο ματς.

Στο 19’ ο Ζίβκοβιτς έβγαλε συστημένη πάσα στον Σίντκλεϊ στο δεύτερο δοκάρι και ο τελευταίος εντελώς ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή για το 0-1. Οι Δανοί παρά την αποβολή τους δεν έμειναν πίσω, προσπάθησαν να ισορροπήσουν και όταν ο ΠΑΟΚ τους έδωσε χώρο βγήκαν μαζικά μπροστά.

Κίνηση λανθασμένη απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου, που βρήκε χώρους και σε κάθε αντεπίθεση άγγιζε το δεύτερο γκολ. Δεν το βρήκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Σφιντέρσκι στο 34’ (ο Πολωνός καθυστέρησε στην ντρίπλα στον τερματοφύλακα και είδε τον αμυντικό να τον προλαβαίνει), το βρήκε όμως τέσσερα λεπτά αργότερα. Σε αντεπίθεση πέντε εναντίον δύο, ο Σβαμπ είδε τον Ζίκοβιτς στα δεξιά και ο τελευταίος με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο

Το ματς δεν άλλαξε μορφή ούτε στο δεύτερο μέρος. Αλλά ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχιζαν να βρίσκουν διαδρόμους και να απειλούν στην κόντρα επίθεση, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Η Κοπεγχάγη προσπαθούσε να βρει γκολ που θα την έφερνε στη διεκδίκηση του αποτελέσματος και το βρήκε.

Στο 80’ ένα σουτ του Μπιέλ από το ύψος της περιοχής πήγε στη γωνία του Πασχαλάκη και τα τελευταία δέκα λεπτά μετατράπηκαν σε θρίλερ. Οι Δανοί είχαν 1-2 καλές στιγμές, αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη που τον στέλνει στην κορυφή του ομίλου.

EUROPA CONFERENCE LEAGUE / ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΠΑΟΚ

Οι συνθέσεις

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Άνκερσεν, Χοτσολάβα, Μποϊλέσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον, Λέραγκερ, Μπάλντουρσον, Μπιέλ, Βιντ, Μπέβινγκ (11′ Γιόνσον).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Μίτριτσα, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η Αγωνιστική

Λίνκολν – ΠΑΟΚ 0-2 (45’+2′ Ακπομ, 54′ Μίτριτσα) Σλόβαν Μπρατισλάβας – Κοπεγχάγη 1-3 (21′ Χέντι – 18′, 68′ πεν. Βιντ, 41′ Στάγκε)

2η Αγωνιστική

Κοπεγχάγη-Λίνκολν 3-1 (Ντικς 4′, Γουίντ 45΄+2′, Στέιτζ 52′ – Ρόσα 33′) ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 (Ακπομ 9′ – Γκριν 14′)

3η Αγωνιστική

Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2 (19′ Σίντκλεϊ, 38′ Ζίφκοβιτς, 80′ Μπίελ) Σλόβαν Μπρατισλάβας – Λίνκολν (αρχίζει στις 22.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 5-2 7 2. Κοπεγχάγη 7-3 6 —————————- 3. Σλόβαν 2-4 1 4. Λίνκολν 1-5 0

*Ο 1ος προκρίνεται στη φάση των 16 *Ο 2ος παίζει σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 με αντίπαλο τρίτο από τους ομίλους του Europa League *Ο 3ος και ο 4ος αποκλείονται

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4/11)

ΠΑΟΚ – Kοπεγχάγη Λίνκολν – Σλόβαν Μπρατισλάβας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments