Οικονομία

Χρίστος Δήμας: Πάνω από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο Elevate Greece

Χρίστος Δήμας: Πάνω από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο Elevate Greece
Χρίστος Δήμας: Πάνω από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις που απασχολούν 4.800 εργαζομένους έχουν ενταχθεί στο Elevate Greece.

Πάνω από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, που απασχολούν 4.800 εργαζομένους έχουν ενταχθεί στο Elevate Greece.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) και ενώ οι δημόσιες δαπάνες σε Ε&Α είναι στον μέσο όρο των κρατών μελών του ΟΟΣΑ, εκεί που πρέπει να βελτιώσουμε, περαιτέρω, την επίδοση μας είναι στις επενδύσεις που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Σχετικά με την Πολιτεία Καινοτομίας

Για την Πολιτεία Καινοτομίας και το ThessINTEC ανέφερε : «Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί στην έρευνα και καινοτομία στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέχρι να πετύχουμε αυτόν τον στόχο όμως έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Οι πρωτοβουλίες της δημιουργίας της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην ΧΡΩΠΕΙ και το Thessintec θεωρούμε πως θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχουν στην χώρα φυσικές έδρες της καινοτομίας όπου θα συνυπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητές, θερμοκοιτίδες, επιταχυντές προσελκύοντας ταλαντούχους επιχειρηματίες και επιστήμονες από την ευρύτερη γειτονιά μας.»

Για το brain drain

Αναφορικά με το brain drain ο υφυπουργός τόνισε: «Αν θέλουμε να κρατήσουμε στην πατρίδα μας τα επιχειρηματικά και επιστημονικά ταλέντα και να προσελκύσουμε τους Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, πρέπει να νιώθουν σιγουριά πως στην Ελλάδα μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και τα όνειρα τους. Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι στρατηγική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση διότι δημιουργούν νέες, καλά αμειβόμενες και ποιοτικές θέσεων εργασίας. Οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο της καινοτομίας δημιουργούν τέτοιες θέσεις εργασίας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πράγματι πολλοί Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης επέστρεψαν το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οι σταθερές μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και πολλά άλλα στοχεύουν ώστε η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να κρατάει τα παιδιά της και τους επιστήμονες της και να μην τα «σπρώχνει» στην αναγκαστική μετανάστευση.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments