Πολιτική

Επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα: «Θα ‘πρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που είπες»

Επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα: «Θα ‘πρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που είπες»
Επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα: Επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα εξαπέλυσε με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

Επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα εξαπέλυσε με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης με αφορμή την επανεμφάνιση του καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠA και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε ενημέρωση για την ελληνική ανάλυση που αφορά τα αποτελέσματα της εμβολιαστική προσπάθειας στη χώρα μας.

Ολόκληρη η ανάρτηση Πολάκη

χιλιάδες νεκρούς που φτάσαμε ως χώρα» από τον κορωνοϊό. «Με μαθηματικές ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ελεεινής μορφής προσπαθεί να μας πείσει πως πρέπει να ‘μαστε ευτυχισμένοι με τους 15.500 νεκρούς γιατί γλυτώσαμε λέει άλλους 8.500 χιλιάδες», έγραψε ο κ. Πολάκης.«Θα πρεπε να ντρέπεσαι Σωτήρη Τσιόδρα για αυτά που είπες», συνέχισε και τόνισε: «Αν είχατε φέρει τα μονοκλωνικά αντισώματα από τότε που σας φωνάζω και αν είχαμε ΜΕΘ στο δεύτερο και τρίτο κύμα θα είχαν γλυτώσει οι μισοί από τους 15.500 χιλιάδες που χάσαμε».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, από την έναρξη των εμβολιασμών έως τις 11 Οκτωβρίου 2021, έχουμε αποφύγει με τον εμβολιασμό 8.413 θανάτους, 5.561 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις. Αν είχαμε επιτύχει 95% εμβολιαστική κάλυψη σε ηλικίες άνω των 50 έως τα μέσα Ιουλίου θα είχαμε περίπου 1.200 λιγότερους θανάτους.

To μήνυμα ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι ασφαλή και αποτελεσματικά εξέπεμψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης ενημέρωσης ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ο  Τσιόδρας στην… επανεμφάνισή του τόνισε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, από την έναρξη των εμβολιασμών έως τις 11 Οκτωβρίου 2021, έχουμε αποφύγει με τον εμβολιασμό 8.413 θανάτους, 5.561 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις. Αν είχαμε επιτύχει 95% εμβολιαστική κάλυψη σε ηλικίες άνω των 50 έως τα μέσα Ιουλίου θα είχαμε περίπου 1.200 λιγότερους θανάτους.

Ο  Τσιόδρας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο, δηλαδή νοσηλεία σε ΜΕΘ, διασωλήνωση και θάνατο σε όλες τις ηλικίες. Το μεγαλύτερο όφελος διατηρείται στους ηλικιωμένους, οι οπαίοι εμφανίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου.

Εκτίμησε ότι ενόψει της χειμερινής περιόδου αναμένεται να «ξεφύγει» η κυκλοφορία τόσο του κορωνοϊού όσο και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων, τονίζοντας ότι «η τεράστια σημασία αυτών των δεδομένων για τη δημόσια υγεία είναι προφανής». Τα ευρήματα αυτά, προσέθεσε, τονίζουν το επιπρόσθετο όφελος για τη δημόσια υγεία το οποίο μπορούμε να πετύχουμε με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, και ιδιαίτερα σε μεγάλες ηλικίες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments