Πολιτική

«Σταμάτα να συκοφαντείς!» – Άγρια σύγκρουση Άδωνι με Πολάκη στη Βουλή για την πλασμαφαίρεση

«Σταμάτα να συκοφαντείς!» – Άγρια σύγκρουση Άδωνι με Πολάκη στη Βουλή για την πλασμαφαίρεση

Πηγή Φωτογραφίας: [390762] ΒΟΥΛΗ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Έγιναν δύο έλεγχοι στην κλινική και δεν βρέθηκε τίποτα», απάντησε ο υπουργός Υγείας στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Οι συνεχείς διακοπές, η παρέμβαση του προεδρείου και η αναφορά Γεωργιάδη στην επιστημονική επιτροπή για την ιατρική ευεξίας.

«Έγινε έλεγχος και δεν βρέθηκε τίποτα. Τελεία. Σταμάτα να συκοφαντείς επιτέλους!»

Με αυτή τη φράση ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον Παύλο Πολάκη από το βήμα της Βουλής, με τη μεταξύ τους αντιπαράθεση να εξελίσσεται σε σφοδρή λεκτική σύγκρουση για την πλασμαφαίρεση, τις κλινικές ευεξίας και τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης είχε προηγουμένως καταγγείλει ότι στον χώρο της ιατρικής ευεξίας και μακροζωίας δραστηριοποιούνται πρόσωπα χωρίς την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Υγείας για τους χειρισμούς του.

«Όλη αυτή η ιστορία της ιατρικής της ευεξίας και της ιατρικής της μακροζωίας είναι μια τεράστια απάτη», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στρέφοντας τα πυρά του σε συγκεκριμένη κλινική της Γλυφάδας, επέμεινε ότι σε βίντεο γιατρός αναφερόταν σε υπηρεσίες πλασμαφαίρεσης.

«Αυτό το μαγαζί εκεί να κλείσει πρέπει. Όλα αυτά τα μαγαζιά είναι τσαρλατάνικα», ανέφερε, ζητώντας αυστηρή αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων που κατήγγειλε.

Γεωργιάδης: «Η κλινική δεν είχε ποτέ τέτοιο μηχάνημα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε τις αιτιάσεις του Παύλου Πολάκη, επικαλούμενος δύο ελέγχους στη συγκεκριμένη κλινική.

«Έγινε η ανακοίνωση της ίδιας κλινικής, έγινε έλεγχος δύο φορές στην κλινική», ανέφερε.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η κλινική δεν διέθετε μηχάνημα πλασμαφαίρεσης και ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε λανθασμένα τη συγκεκριμένη μονάδα με ιατρική πράξη που πραγματοποιείται αλλού.

«Ο γιατρός που εργάζεται και σε αυτήν την κλινική και σε πολλές άλλες κλινικές […] αναφέρεται σε άλλη κλινική», είπε, διευκρινίζοντας ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας συνεργάζεται με περισσότερες ιατρικές δομές.

Ο Γεωργιάδης επέμεινε ότι η αναφορά ενός γιατρού σε υπηρεσία που παρέχεται σε διαφορετικό χώρο δεν αποδεικνύει ότι η ίδια υπηρεσία προσφέρεται και στην κλινική της Γλυφάδας.

«Έγινε έλεγχος και δεν βρέθηκε τίποτα. Τελεία», επανέλαβε σε υψηλούς τόνους.

«Σταμάτα να συκοφαντείς επιτέλους!» – Οι διακοπές και η παρέμβαση του προεδρείου

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο Παύλος Πολάκης άρχισε να διακόπτει τον υπουργό Υγείας την ώρα που εκείνος απαντούσε στις καταγγελίες.

«Σταμάτα να συκοφαντείς επιτέλους!», αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την έδρα ακούστηκαν επανειλημμένες συστάσεις προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακαλώ, κύριε Πολάκη, παρακαλώ, κύριε Πολάκη. Σας άκουσε ο κύριος υπουργός, παρακαλώ, όχι διακοπές», παρενέβη το προεδρείο.

Οι διακοπές συνεχίστηκαν, με τον προεδρεύοντα να ζητεί εκ νέου να αποκατασταθεί η τάξη.

«Κύριε Πολάκη, σας παρακαλώ. Σταματήστε να μιλάτε».

Ο υπουργός, επέμεινε ότι οι καταγγελίες του δεν ανταποκρίνονται στα ευρήματα των ελέγχων που ο ίδιος επικαλείται.

«Σταμάτα!», αντέδρασε, πριν επιχειρήσει να συνεχίσει την τοποθέτησή του.

«Δεν έχεις ζητήσει μία συγγνώμη» – Η αναφορά στις δικαστικές διαμάχες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε και στις προηγούμενες δικαστικές αντιπαραθέσεις του με τον Παύλο Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι έχει δικαιωθεί σε υποθέσεις στις οποίες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι.

«Έχω αθωωθεί από όλες τις καταγγελίες. Δεν έχεις ζητήσει μία συγγνώμη», ανέφερε, σύμφωνα με την καταγραφή της παρέμβασής του.

Ο υπουργός συνέχισε με ιδιαίτερα αιχμηρές προσωπικές αναφορές, ενώ από το προεδρείο ακούστηκε νέα έκκληση:

«Κύριε Πολάκη, ηρεμήστε».

Ο Γεωργιάδης επανήλθε στη συζήτηση για την ιατρική ευεξίας, λέγοντας:

«Πάμε λοιπόν τώρα, για να τελειώσει αυτή η ιστορία».

«Η ευεξία αποτελεί τμήμα της Ιατρικής Επιστήμης παγκοσμίως»

Απαντώντας στην κατηγορηματική απόρριψη της ιατρικής ευεξίας από τον Παύλο Πολάκη, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν τομέα που αναπτύσσεται διεθνώς.

«Η ευεξία αποτελεί τμήμα της Ιατρικής Επιστήμης παγκοσμίως», δήλωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε μάλιστα την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άμπου Ντάμπι, αναφερόμενος στις υποδομές και στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται εκεί στον χώρο της ευεξίας και της μακροζωίας.

Όπως υποστήριξε, η Ελλάδα δεν μπορεί να στερηθεί τη δυνατότητα ανάπτυξης τέτοιων υπηρεσιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν με επιστημονικούς κανόνες.

Ο υπουργός είχε άλλωστε τοποθετηθεί δημόσια και στο παρελθόν για τη συγκεκριμένη κλινική της Γλυφάδας, επιμένοντας ότι δεν παρείχε υπηρεσίες πλασμαφαίρεσης και συνδέοντας την υπόθεση με την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα της μακροζωίας.

«Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες της χώρας θα καθορίσουν πώς θα γίνει σωστά»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα καθορίσει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των σχετικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τοποθέτησή του, στην προσπάθεια συμμετέχουν πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ο Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά σε καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιμένοντας ότι η επιστημονική κοινότητα θα έχει τον καθοριστικό λόγο.

Όπως ανέφερε, οι ειδικοί θα προσδιορίσουν «τους τρόπους που αυτό θα γίνει σωστά», ώστε οι υπηρεσίες ευεξίας να παρέχονται με συγκεκριμένους κανόνες.

Η τοποθέτηση αυτή αποτέλεσε την απάντησή του στην καταγγελία του Παύλου Πολάκη ότι η πολιτεία επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Ο υπουργός επέμεινε ότι το σχετικό πλαίσιο θα καθοριστεί με τη συμμετοχή επιστημόνων και όχι με βάση τις προσωπικές τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων.

«Η ευεξία αποτελεί τμήμα της Ιατρικής Επιστήμης παγκοσμίως», τόνισε, επιμένοντας ότι οι ειδικοί θα καθορίσουν «τους τρόπους που αυτό θα γίνει σωστά». Με αυτή την τοποθέτηση, ο Γεωργιάδης αντέταξε στις γενικευμένες καταγγελίες Πολάκη την ανάγκη συγκεκριμένων ελέγχων και επιστημονικών κανόνων, κλείνοντας την παρέμβασή του με το αιχμηρό «Σταμάτα να συκοφαντείς επιτέλους!». Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο