Αθλητισμός

Σάκκαρη: «Προσπάθησα πολύ για αυτό και κέρδισα»

Σάκκαρη: «Προσπάθησα πολύ για αυτό και κέρδισα»
Σάκκαρη: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να νικήσει την Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ (2-0) και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Kremlin Cup.

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ σήμερα πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Kremlin Cup. Η Ελληνίδα τενίστρια  κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρουμάνας Σιμόνα Χάλεπ επικρατώντας με 2-0 σετ.

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μετά τη νίκη της σημείωσε στις on court δηλώσεις της: «Ήταν πολύ σκληρό ματς. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα κόντρα στη Σιμόνα. Ήξερα τι έπρεπε να περιμένω. Χτυπάει περισσότερες μπάλες από κάθε άλλη αθλήτρια αλλά τελικά βρήκα τον τρόπο να κερδίσω». Για το δεύτερο σετ όπου το 5-1 έγινε 5-4: «Ήμουν λίγο κουρασμένη, λίγο νευρική. Είναι πολύ σκληρό το φετινό τουρ για εμένα, Έχω ταξιδέψει πάρα πολύ. Προσπάθησα πολύ περισσότερο στο τελευταίο game γι’ αυτό και κέρδισα».

Η πρόκριση στον ημιτελικό

Η Μαρία θα παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου (14:00,με την Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξάντροβα (Νο37) η οποία επικράτησε με 2-0 της Σαμπαλένκα, ενώ αυτός θα είναι ο 7ος ημιτελικό της Σάκκαρη κατά την διάρκεια του 2021. Η 26χρονη είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις και έβγαλε αντίδραση όταν η Χάλεπ προσπάθησε και πάλι να μπει στην διεκδίκηση του ματς.

Η Σάκκαρη κατέκτησε το πρώτο σετ σε μόλις 57 λεπτά, ενώ με την ίδια φόρα ξεκίνησε και το 2ο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε ακόμα και 5-1, ενώ είχε την ευκαριά στο 7ο game να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Ωστόσο, η Χάλεπ ξεκίνησε την αντεπίθεση της, και μείωσε σε 5-4, εκμεταλλεύοντας τα λάθη της συμπατριώτισσα μας. Ωστόσο, η Σάκκαρη, δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 10ο game κατάφερε να πάρει το παιχνίδι και παράλληλα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Kremlin Cup.

Λίγα λόγια για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Η Μαρία Σάκκαρη είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης, διεθνούς εμβέλειας, η οποία σήμερα κατέχει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θεωρείται ως η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών

Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά. Από τότε δίνει δυναμικά το ‘παρών’ σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά: 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά : 2017),του Αμερικανικού Όπεν (1η φορά : 2017).

Το 2019 κέρδισε τον πρώτο της τίτλο WTA κερδίζοντας το Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem στο Μαρόκο. Tο 2021 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έφτασε στα ημιτελικά του Roland Garros. Το 2021 συμμετείχε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο στο ατομικό γυναικών, όπου αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο, στην φάση των 16, και στο μικτό διπλό, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπου έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 απέκλεισε με 6-4, 6-4 την Καρολίνα Πλίσκοβα κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open. Μια πρόκριση που την έφερε στο Νο 13 της Παγκόσμιας Κατάταξης, «σπάζοντας» το ρεκόρ (Νο14) της Λένας Δανιηλίδου . Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 «σκαρφάλωσε» στο No10 της Παγκόσμιας Κατάταξης, χάρη στην πορεία της έως τον τελικό του Ostrava Open. Έγινε έτσι η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που μπαίνει στο Top 10 της WTA

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments