Άποψη

Κατηγορούμενοι οι αστυνομικοί που έκαναν το καθήκον τους- Η χώρα δεν σώζεται

Κατηγορούμενοι οι αστυνομικοί που έκαναν το καθήκον τους- Η χώρα δεν σώζεται
Στο νέο του blog στο pagenews.gr ο Λάμπρος Καλαρρύτης αναφέρεται στη σύλληψη των επτά αστυνομικών μετά την καταδίωξη στον 20χρονο στο Πέραμα καθώς και τα πυρ που άνοιξαν.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με ανθρωποκτόνο σκοπό από σεσημασμένους κακοποιούς με κλεμμένο όχημα, τραυματίστηκαν, αντέδρασαν πυροβολώντας, ένας από τους Ρομά που προσπάθησαν να τους σκοτώσουν – γιατί αυτό έγινε- σκοτώθηκε ο ίδιος από τα πυρά και λίγες ώρες μετά βρίσκονται οι αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία.

Εντάξει, η χώρα δεν σώζεται. Σε ένα κανονικό κράτος η Πολιτεία θα ενδιαφερόταν για τους τραυματίες αστυνομικούς και θα το έδειχνε κιόλας για να στείλει μήνυμα. Εδώ τους συλλαμβάνει. Το μήνυμα του Κράτους οφείλει να είναι ότι όποιος προσπαθεί να αφαιρέσει τη ζωή άλλου, πολίτη ή αστυνομικού, και χάνει τη δική του, χάνει και το δίκιο του. Και θα μείνει με την Αριστερά να τον υπερασπίζεται η οποία παγίως είναι με τους «άλλους», όποιοι και αν είναι αυτοί οι «άλλοι», αρκεί να είναι απέναντι στον νόμο, στην κοινωνία, στη χώρα και στην κοινή λογική.

Αναμενόμενη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμμέσως υπερασπίζεται τους εγκληματίες που επιτέθηκαν και όχι τους αστυνομικούς που αμύνθηκαν. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών».

Όπως καταλαβαίνετε, «αυτόκλητοι τιμωροί» είναι οι αστυνομικοί, τους οποίους εμβόλισαν οι Ρομά. Για να είναι εντάξει με τα στάνταρτ του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάτσουν να τους πατήσουν με το αυτοκίνητο, για να βγάλει μετά μία ανακοίνωση η Κουμουνδούρου ότι πάλι βέβαια φταίει το υπουργείο, αν είχαμε νεκρό αστυνομικό, αλλά δεν θα το έκανε και τόσο μεγάλο θέμα όσο αν ο νεκρός είναι ένας «Ζακ» ή ένας (παραβατικός) Ρομά.

Ας αφήσουν εφεξής οι αστυνομικοί τους εγκληματίες να ληστεύουν και να σκοτώνουν χωρίς να κουνούν το δαχτυλάκι τους μέχρι να γίνει η Ελλάδα Γκόθαμ Σίτυ και να ζητά ο κόσμος για πρωθυπουργό τον Μπάτμαν και για υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Δικαστή Ντρεντ.

Έως πότε θα είναι η κοινωνία όμηρος ιδεοληψιών και παρωχημένων νόμων που προστατεύουν τον εγκληματία περισσότερο από τον πολίτη και μετατρέπουν τον αστυνομικό που κάνει το καθήκον του σε κατηγορούμενο; Όποιος πολίτης προστατεύει τη ζωή του, της οικογενείας του και την περιουσία του διώκεται. Οποίος αστυνομικός κάνει τη δουλειά του και προστατεύει τη ζωή του και των συμπολιτών του διώκεται. Αν είσαι παράνομος, περιθωριακός και χάσεις τη ζωή σου μπουκάροντας σε κανένα μαγαζί από τη βιτρίνα, έχεις πιθανότητα να δοθεί το όνομά σου σε δρόμο. Τώρα πλέον μάλλον θα είναι οκ και αν πατήσεις αστυνομικούς με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Μήπως να ξαναμετρηθούμε σε αυτή τη χώρα για να δούμε τελικά ποιοι είμαστε και πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που επιβάλλουν την παράνοια ως κανονικότητα;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments