Αθλητισμός

Ατρόμητος – Ιωνικός: Ιστορικό διπλό για τον Ιωνικό στο Περιστέρι

Ατρόμητος – Ιωνικός: Ιστορικό διπλό για τον Ιωνικό στο Περιστέρι
Ατρόμητος - Ιωνικός: Πρώτο «διπλό» στη Super League μετά από 15 χρόνια για τον Ιωνικό, που με κορυφαίο τον Άοσμαν (γκολ και ασίστ για Τουράμ) νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο! Απολογήθηκαν στους έξαλλους οπαδούς οι γηπεδούχοι.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Ιωνικό με σπουδαίο «διπλό» μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου. Οι Νικαιώτες με υπομονή, καλή τακτική και έχοντας σε ακόμη μία «τρομερή» μέρα τον Άοσμαν επικράτησαν με 2-0 του Ατρόμητου που παραμένει χωρίς νίκη και δείχνει βαριά «άρρωστος».

Στο μυαλό των κόουτς:

O Γιώργος Παράσχος παράταξε τους γηπεδούχους με σύστημα 3-4-3 και τον Πίριτς στην εστία. Διατήρησε της τριάδα στην άμυνα, την οποία αποτελούσαν οι Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας και Γκαλβάο. Όλη την πλευρά δεξιά έπαιζε ο Βασιλαντωνόπουλος, την αντίστοιχη αριστερά ο Καστεγιάνο, με τους Ντένιτς και Σάλομον να συνθέτουν το δίδυμο στα χαφ. Στην επίθεση οι Κλωναρίδης και Μπεντινέλι πλαισίωναν τον προωθημένο Κουλούρη.

Από την άλλη, ο Ιωνικός του Δημήτρη Σπανού παρουσιάστηκε στο γήπεδο με ένα 4-2-3-1 (που γινόταν 4-3-3) και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Μύγας, Ρομαό, Βαφέας, Βαλεριάνος, με τον Τογκολέζο άσο να καλείται να καλύψει το κενό που άφησαν στα στόπερ οι πολλές απουσίες. Δίδυμο στα χαφ οι Γκοτσούλιας και Ντάλσιο και μπροστά τους τον Άοσμαν, με τον δεύτερο να προωθείται αρκετά συχνά και το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-3-3 με τους Ντάλσιο και Άοσμαν ως εσωτερικούς μέσους. Στα δεξιά ήταν ο Ματσούκας, στα αριστερά ο Καμπράλ και στην κορυφή ο Τουράμ.

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Καμπράλ από τα αριστερά. Ωστόσο, ο Ατρόμητος άρχισε γρήγορα να ανεβάζει ρυθμούς, δημιουργώντας και την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 18′, με τον Κουλούρη να πιάνει την κεφαλιά μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν, όμως το γκολ ήρθε από την ομάδα της Νίκαιας στο 23′:Ο Άοσμαν έκανε το γύρισμα, με τον Τουράμ να σκοράρει με κοντινή προβολή. Οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν για 3η φορά σε φετινό τέρμα του Ιωνικού (αλλάζοντας ρόλους αυτή τη φορά), με τον Τουράμ να βρίσκει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και τον Σύρο μεσοεπιθετικό να φτάνει τις δύο ασίστ.

Ο Ιωνικός είχε το μομέντουμ και προσπάθησε να το εξαργυρώσει άμεσα. Ωστόσο, το μονοκόμματο διαγώνιο σουτ του Καμπράλ στο 26′, ύστερα από τη σέντρα του Μύγα, σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Στη θέση του Γκαλβάο πέρασε ο Σπιριντόνοβιτς, με τους γηπεδούχους να παίζουν πλέον με τετράδα στην άμυνα.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία πιέζοντας για την ισοφάριση. Μάλιστα, είχε σπουδαίες στιγμές στο 48′ και το 61′, αμφότερες με κεφαλιές του προωθημένου Παπαδόπουλου. Στην πρώτη η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στη δεύτερη έβαλε το «στοπ» ο Χουτεσιώτης.

Για να έρθει το 65′, όταν ο Άοσμαν έπιασε γεμάτο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, γράφοντας με υπέροχο τρόπο το 0-2. Η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους ήταν το δοκάρι του Μπεντινέλι στο 70′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Παράσχος): Πίριτς – Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Γκαλβάο (46′ Σπιριντόνοβιτς) – Βασιλαντωνόπουλος (74′ Κιβρακίδης), Ντένιτς, Σάλομον, Καστεγιάνο – Κλωναρίδης (62′ Πισάνο), Κουλούρης, Μπεντινέλι (74′ Κωτσόπουλος).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Γιαννιώτης, Νάτσος, Μαυρομμάτης, Τζαβίδας, Στρούγγης.

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Βαφέας, Βαλεριάνος – Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (67′ Μπάσα) – Ματσούκας (67′ Μάναλης), Τουράμ (83′ Κιάκος), Καμπράλ (90′ Λουάν).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Αναγνωστόπουλος, Ντελγκάδο, Πογοσιάν, Κωνσταντινίδης,

Φουρλάνος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments