Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για πάνω από 15 κρούσματα

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για πάνω από 15 κρούσματα
Κορωνοϊός: Συναγερμό έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές η είδηση ότι στο χωριό Καβαλάρι, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έχουν εντοπιστεί πάνω από 15 κρούσματα κορωνοϊού, στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Στα ύψη τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και αυτό έχει αντίχτυπο ήδη στα σχολεία. Ήδη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έχουν εντοπιστεί πάνω από 15 κρούσματα κορωνοϊού, στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Ήδη έχουν κλείσει τάξεις του σχολικού συγκροτήματος σύμφωνα με το GRTIMES, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (25/10) θα φτάσει στο χωριό κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests) σε κατοίκους και μαθητές, ώστε να διαπιστωθεί εάν η διασπορά είναι μεγάλη.

«Έχει ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός σε προηγούμενους ελέγχους στο σχολείο, όμως τώρα τα κρούσματα είναι αρκετά» είπε στο GRTIMES ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, που είναι και ο άνθρωπος ο οποίος αιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ την αποστολή κινητού κλιμακίου για τη διενέργεια των τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα (25/10) από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι, όσοι κάτοικοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν δωρεάν έλεγχο.«Γνωρίζουμε ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στο μεγαλύτερο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας, όμως εδώ θορυβηθήκαμε επειδή έχουμε να κάνουμε με αρκετά κρούσματα με ένα δημοτικό σχολείο σε μία μικρή κοινότητα όπως αυτή του Καβαλαρίου» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2021: Οι επιστήμονες αποφάσισαν και εισηγήθηκαν στην Κυβέρνηση να είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στις παρελάσεις.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας για την 28η Οκτωβρίου. Μέχρι σήμερα διίσταντο οι γνώμες μεταξύ των επιστημόνων, όμως τελικά η επιτροπή αποφάσισε να επιβάλλει την μάσκα στην παρέλαση.Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι». Παράλληλα, αναφέρεται πως «όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments