Διεθνή

Ερντογάν: «Ξεριζώσαμε τους Έλληνες “εισβολείς” από το Εσκισεχίρ»

Ερντογάν: «Ξεριζώσαμε τους Έλληνες “εισβολείς” από το Εσκισεχίρ»
Ερντογάν: «Σίγουρα θα επιτύχουμε τον στόχο μας να γίνουμε μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο στο τέλος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σήμερα σήμερα στην ιστορική πόλη του Εσκισεχίρ και αναφέρθηκε στον ελληνικό στρατό, που πολεμούσε εκεί πριν από έναν αιώνα, χαρακτηρίζοντάς τους «εισβολείς».

Αναλυτικά όσα είπε

«Ο δρόμος μας είναι ο δρόμος του Κιλίτσαρσλάν, τον οποίο χάραξε ο μεγάλος αρχιστράτηγος, που κατέκτησε το Εσκίσεχίρ. Αγαπητή νεολαία, ο δρόμος μας είναι ο δρόμος που χάραξαν οι βετεράνοι και οι ήρωές του Εσκισεχίρ, που με τους μνημειώδεις αγώνες τους ξερίζωσαν τους Έλληνες εισβολείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αδέρφια, περπατάμε αυτόν τον μακρύ και στενό δρόμο ως στελέχη του AKP εδώ και 20 χρόνια. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε και τα 84 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς να αποκλείουμε κανέναν, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις. Δεν επιδιώξαμε και δεν επιδιώκουμε άλλο σκοπό πέρα ​​από την ενίσχυση της αδελφότητας του έθνους μας. Σήμερα, όπως και χθες, η εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας της Τουρκίας είναι το AKP και η Λαϊκή Συμμαχία. Σίγουρα θα επιτύχουμε τον στόχο μας να γίνουμε μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο στο τέλος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας για αυτόν τον σκοπό. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε την τουρκική οικονομία με τους πυλώνες των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης», είπε.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι Τούρκος πολιτικός, πρόεδρος της Τουρκίας από τον Αύγουστο του 2014. Διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός της χώρας από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, ενώ υπηρέτησε και ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1954 στην Κασίμπασα αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Ρίζε, μια πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Πριν ακόμα έρθει στην ζωή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οικογένειά του ζούσε στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Ο πατέρας του υπηρετούσε λιμενικός στην Ρίζε έως την στιγμή που η οικογένεια αποφάσισε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πουλούσε λεμονάδες και κουλούρια όταν ήταν μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του οικονομικά. Πήγε Δημοτικό Σχολείο στο Κασίμπασα το 1960 και μέχρι το 1973 φοιτούσε στο θρησκευτικό σχολείο Ιμάμ Χατίπ στην Κωνσταντινούπολη.

  • Η ποδοσφαιρική καριέρα

Μεταξύ 1969 και 1982 έπαιζε ποδόσφαιρο σε τοπικές ομάδες και στα 16 του πιστεύεται ότι άρχισε τα επαγγελματικά του βήματα. Είχε παίξει στην Κασίμπασα Σπορ και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Φενέρμπαχτσέ ήθελε να του κάνει συμβόλαιο αλλά δεν τον άφησε ο πατέρας του. Το γήπεδο της Κασίμπασα έχει το όνομά του. svg%3E

  • Ο γάμος με την Εμινέ

Ο Ερντογάν παντρεύτηκε την Εμινέ Γκιουλμπαράν στις 4 Ιουλίου 1978. Μαζί έκαναν δυο γιους και δυο κόρες. Τον Αχμέτ Μπουράκ και τον Νετζμεντίν Μπιλάλ και την Εσρά και την Σουμεγιέ. Ο πατέρας του Αχμέτ Ερντογάν πέθανε το 1988 και η 88χρονη μητέρα του Τενζιλέ Ερντογάν πέθανε το 2011.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments