Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θα αναρτηθούν – Τι θα πληρώσουμε φέτος

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θα αναρτηθούν – Τι θα πληρώσουμε φέτος
Τέλη κυκλοφορίας: Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται όπως κάθε χρόνο να αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται όπως κάθε χρόνο να αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Κέρδος θα έχουν οχήματα τα οποία ταξινομήθηκαν μετά την 1 Ιανουαρίου 2021.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά σε κράτος μέλος της ΕΕ/ΕΟΧ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και εφεξής θα υπολογίζονται με βάση τις τιμές εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) όπως αναγράφονται στη άδεια του οχήματος.

Πως πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Τα ειδοποιητήρια για τους ιδιοκτήτες οχημάτων αναρτώνται  όπως και πέρυσι στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να τα πληρώσουν όταν αναρτηθούν καλούνται να γνωρίζουν τους τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πραγματοποιήσουν:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Πώς εκτυπώνονται

  • Με κωδικούς TAXISNET ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.
  • Χωρίς κωδικούς TAXISNET ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Τι θα πληρώσουμε φέτος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments