Αθλητισμός

Erste Bank Open: Μεγάλη νίκη για τον Τσιτσιπά

Erste Bank Open: Μεγάλη νίκη για τον Τσιτσιπά
Erste Bank Open: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κλήθηκε να παίξει σε διπλό για τις ανάγκες του Erste Bank Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής μαζί με τον παρτενέρ τον Φελιτσιάνο Λόπεζ νίκησαν και πήραν την πρόκριση για τον 1ο γύρο του τουρνουά που θα αντιμετωπίσουν τον 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος και ο Φελιτσιάνο απέκλεισαν με 2-1 σετ τους Ιβάν Ντόντιγκ και Μαρσέλο Μέλο, δύο από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο στα διπλά. Ο Ελληνας και ο Ισπανός επικράτησαν με 6-3, 3-6, 10-8 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στους Καμπάλ/Φάρα και Κούλχοφ/Ρόζερ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται ο Στέφανος με τον Φελιτσιάνο, ο οποίος πλέον μπορεί να είναι 40 ετών και να βρίσκεται στο Νο. 109 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά στο παρελθόν είχε βρεθεί ακόμα και στο Νο. 12.Στα διπλά μάλιστα τα είχε πάει ακόμα καλύτερα, αφού το career high του είναι η 9η θέση.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Τουρνουά

Εκτός από την πρεμιέρα του Τσιτσιπά, το πρόγραμμα της 1ης ημέρας του κυρίως ταμπλό περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Την αρχή κάνουν ο φιναλίστ του Indian Wells, Νικολόζ Μπασιλασβίλι απέναντι στον “χάλκινο” των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στη 2η μεταξύ τους συνάντηση, μετά από εκείνη του 2018 στο Αμβούργο με τον Γεωργιανό να επικρατεί στα 2 sets.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι με τον Κάρλος Αλκαράθ να αντιμετωπίζει τον Ντάνιελ Έβανς, ενώ στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας ο Χούμπερτ Χουρκάτς θα παίξει κόντρα στον Άντι Μάρεϊ. Χουρκάτς και Μάρεϊ θα παίξουν για 3η φορά μέσα στη χρονιά με τον Πολωνό να έχει επικρατήσει στις προηγούμενες δύο, τόσο στο Σισνινάτι, όσο και στη Μετς και μάλιστα με το ίδιο σκορ 7-6(4), 6-3!

Λίγα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι Έλληνας επαγγελματίας αντισφαιριστής, 3ος[2] στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους αντισφαιριστές και ο πρώτος (και μέχρι σήμερα ο μοναδικός) που κατέκτησε τίτλο Γκραν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων (Junior), όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016 με συμπαίκτη τον Eσθονό Κένεθ Ράισμα. Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ATP singles Futures καθώς και έξι ATP τίτλους Futures στο διπλό. Είναι γιος του Απόστολου Τσιτσιπά, από το Προάστιο Καρδίτσας, και της Yuliya Salnikova, Ρωσίδας πρώην επαγγελματία αντισφαιρίστριας. Ο παππούς του Σεργκέι Σάλνικοφ ήταν Ρώσος ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Στις 17 Νοεμβρίου 2019 κατέκτησε τους τελικούς του ATP και αναρριχήθηκε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters κι έγινε ο πρώτος Έλληνας αντισφαιριστής που κατακτά τίτλο Masters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments