Ελλάδα

Παρελάσεις: Ακυρώνονται οι μαθητικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Παρελάσεις: Ακυρώνονται οι μαθητικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Παρελάσεις: Aκυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.

Οι προγραμματισμένες μαθητικές παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο δεν θα διεξαχθούν, καθώς ο κορωνοϊός «θερίζει» τις περιοχές το τελευταίο διάστημα και με απόφαση της Περιφέρειας, ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Παρελάσεις: Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων «λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19» και «για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης». Παρελάσεις

Η απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αναλυτικά αναφέρει: «Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Παρελάσεις: Που αλλού δε θα γίνουν

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά σε όλη τη χώρα, ωστόσο σε κάποιες περιοχές η υγειονομική κατάσταση δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή των παρελάσεων λόγω τoυ μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία έχει μπει «μπλόκο» στις παρελάσεις, ενώ μαθητική παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στη Θεσσαλονίκη λόγω του πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Παρελάσεις

Τα κρούσματα στην Πέλλα είναι καθημερινά σε τριψήφιο αριθμό, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η αύξηση των νοσούντων από κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα είχε οδηγήσει τις προηγούμενες ημέρες στην απόφαση να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία. Αναστολή παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου ισχύει επίσης και στην Πιερία όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments