Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου Φώφη Γεννηματά

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου Φώφη Γεννηματά
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός μετά από την τελετή ανακοίνωσε πως ξεκινά το 2022 ειδικό πρόγραμμα προς τιμήν της εκλιπούσας προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη στην ανακοίνωση ενός ειδικού προγράμματος πρόληψης του καρκίνου προς τιμήν της Φώφης Γεννηματά. Την πρόταση αυτή είχε κάνει σε δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες ο καθηγητής πολιτικής της υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση του προγράμματος μέσω Facebook. Το πρόγραμμα αυτό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού θα μπει σε εφαρμογή το 2022 και θα αφορά προσυμπτωματικές εξετάσεις για γυναίκες στις ηλικίες 50-69.

Εξόδιος ακολουθία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην Μητρόπολη Αθηνών, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της. Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

»Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

»Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους».

Στην τελευταία της κατοικία η Φώφη Γεννηματά

Στην αγκαλιά της Αττικής γης αναπαύεται από σήμερα το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά την οποία συνόδευσαν έως το Α’ Νεκροταφείο πολύς κόσμος με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Αθάνατη».

Η νεκρική πομπή πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση στην Λ. Αμαλίας έμπροσθεν της Βουλής και του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ αρκετός κόσμος έδωσε το ”παρών” και στο Α Νεκροταφείο.

Το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, η οποία παραδόθηκε στην οικογένειά της, και με τα λάβαρα του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά εναποτέθηκε εκεί όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα και υπό τους πυροβολισμούς του τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.  svg%3E

Νωρίτερα με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η έλασσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωί φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει την Φ. Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι. Λίγο μετά την 1 το μεσημέρι η σορός της Φ. Γεννηματά μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσιο στο ναό για την νεκρώσιμη ακολουθία, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και χειροκροτημάτων από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ όπλα παρουσίασε τιμητικό άγημα και από τα τρία Όπλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments