Πολιτική

Μακρή: Κλειστά τρία στα 90.000 τμήματα – Κάτω του 1% τα κρούσματα

Μακρή: Κλειστά τρία στα 90.000 τμήματα – Κάτω του 1% τα κρούσματα
Μακρή: Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την ίδια, η εικόνα στα πανεπιστήμια γιατί «έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερους, ξέρουν να προστατεύονται και εμβολιάστηκαν νωρίς».

Τρία τμήματα στα 90.000 τμήματα σε όλη τη χώρα είναι κλειστά αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ  και στους «Αταίριαστους» η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή επισημαίνοντας ότι «η εικόνα δεν είναι δυσάρεστη», καθώς όπως είπε ο κορωνοϊός στα σχολεία ακολουθεί τη γενική πανδημία. «Κάτω του 1% τα κρούσματα», τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή δεν μας έχουν υποδείξει ειδικοί αλλαγή στα πρωτόκολλα», ανέφερε ακόμα η κ. Μακρή σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, προσθέτοντας ότι το υπουργείο το απασχολεί και παρακολουθεί την κατάσταση.

«Παρακολουθούμε και την παγκόσμια πρακτική και κάνουμε αυξημένο testing». Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την ίδια, η εικόνα στα πανεπιστήμια γιατί «έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερους, ξέρουν να προστατεύονται και εμβολιάστηκαν νωρίς».

Για την πορεία των εμβολιασμών σε καθηγητές και δασκάλους, η κ. Μακρή είπε ότι το ποσοστό στη δευτεροβάθμια ήταν ήδη υψηλό και μαζί με τους νοσήσαντες έφτασε το 90%.

Στα παιδιά 12-14το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 20% και το 30% στην άλλη ηλικιακή κατηγορία, επισήμανε.

«Λόγω του εμβολιασμού και των αυξημένων τεστ τα παιδιά από 12-18 έχουν ποσοστά 2,5 φορές λιγότερα από όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και πριν αρχίσει ο εμβολιασμός» κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments