Διεθνή

Ινδονησία: Είναι η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Novavax

Ινδονησία: Είναι η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Novavax
Ινδονησία: Η εταιρεία δοκίμασε το εμβόλιο σε περίπου 30.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό, που έδειξαν αποτελεσματικότητα 90,4%.

Πρώτη χώρα η Ινδονησία, που ενέκρινε σήμερα το εμβόλιο της  αμερικάνικης εταιρείας Novavax. Θα παράγεται από το Serum Institute of India (SII) και η εμπορική του ονομασία θα είναι Covovax.

Το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιεί μια διαφορετική τεχνολογία από εκείνες των εμβολίων που έχουν ήδη εγκριθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα «εμβόλιο υπομονάδας», όπως λέγεται, με βάση πρωτεΐνη που προκαλεί ανοσοαπόκριση, χωρίς να δέχεται τον ιό. Κορωνοϊός

Ινδονησία: Η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, συνεχίζει να εργάζεται προκειμένου να παρέχει αρκετά εμβόλια στον πληθυσμό της

Μπορεί να αποθηκευθεί σε μια θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, έτσι είναι πιο εύκολη η διανομή του, κυρίως σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. «Αυτή η πρώτη έγκριση του εμβολίου της Novavax κατά της COVID-19 δείχνει τη δέσμευσή μας για δίκαιη παγκόσμια πρόσβαση, και θα καλύψει μια ζωτική ανάγκη για την Ινδονησία, η οποία ως η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, συνεχίζει να εργάζεται προκειμένου να παρέχει αρκετά εμβόλια στον πληθυσμό της», αναφέρει η ανακοίνωση του Στάνλεϊ Έρκ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρουν ότι: Οι πρώτες παραδόσεις στις χώρες του τρίτου κόσμου μέσα σε αυτές και η Ινδονησία αναμένεται να ξεκινήσουν «αμέσως». Η Novavax ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι κατέθεσε αίτηση για χορήγηση άδειας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και στον Καναδά.

Εμβόλιο σε χώρες του τρίτου κόσμου

Εμβόλιο σε χώρες του τρίτου κόσμου

Η Novavax διευκρίνισε επίσης σήμερα ότι προβλέπει να καταθέσει αίτηση για χορήγηση άδειας στις Ηνωμένες Πολιτείες «μέχρι το τέλος του χρόνου».

Τον Ιούνιο, η εταιρεία είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές σε περίπου 30.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό, που έδειξαν αποτελεσματικότητα 90,4% κατά της ασθένειας, και 100% στις σοβαρές έως μέτριες περιπτώσεις.

Η Ινδονησία είναι μία χώρα που η  έξαρση της πανδημίας την έχει επηρεάσει κατά πολύ. Η Τζακάρτα έχει  επιβάλει αυστηρά μέτρα στις πιο πληγείσες περιοχές κλείνοντας τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις και περιορίζοντας δραστικά τις μετακινήσεις. Η κατάσταση και σύστημα υγείας  έχει βελτιωθεί από τότε που η χώρα επιτάχυνε την εκστρατεία εμβολιασμών. Όμως η αποστολή παραμένει τεράστια σε αυτό το αρχιπέλαγος των 270 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments