Διεθνή

Νιγηρία: Κατέρρευσε ουρανοξύστης και δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν ζωντανούς

Νιγηρία: Κατέρρευσε ουρανοξύστης και δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν ζωντανούς
Νιγηρία: Κατέρρευσε κτίριο 21 ορόφων με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη για να σώσουν τους εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Κατέρρευσε ουρανοξύστης 21 ορόφων στη Νιγηρία δυστυχώς δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι ήταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της καταστροφής.


Tα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη για να σώσουν τους εγκλωβισμένους του κτηρίου.

Πρόκειται για έναν υπό κατασκευή ουρανοξύστη, ο οποίος γκρεμίστηκε στο Λάγκο.

Αποτέλεσμα να παγιδευτούν στο εσωτερικό του κτιρίου πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με οικοδόμους και υπεύθυνους των υπηρεσιών διάσωσης που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και τον περασμένο Ιούνιο στη Φλόριντα όπου κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο πιο συγκεκριμένα στο  Μαϊάμι.

Περισσότερες από 80 μονάδες διάσωσης βρισκόντουσαν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων τεχνικής διάσωσης, μαζί με βοήθεια από δημοτικές πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έβαλαν τα αδύνατα δυνατά να μην αφήσουν την περίπτωση να υπάρχει άνθρωπος στα συντρίμμια.

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα, είχε περίπου 100 νεκρούς νεκρούς.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχιζόταν  24 ώρες το 24ωρο  σε ένα ασταθές βουνό από συντρίμμια αναζητώντας σημάδια ζωής από κάποιον από τους αγνοουμένους, ενώ φωτιές που σιγοκαίνε γέμιζαν τον αέρα με καπνό κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την διαδικασία απεγκλώβισης.

Νιγηρία

Κτίριο στο Μαϊάμι

Άγνωστοι έως και σήμερα οι λόγοι κατάρρευσης του κτιρίου την ώρα που πολλοί ένοικοι κοιμόντουσαν. 

Ομάδες διασώστων από το Μεξικό και το Ισραήλ είχαν φτάσει για να ανακουφίσουν τα τοπικά συνεργεία. Στην κορυφή του σωρού, κάποιοι κρατούσαν σφυριά και αξίνες αναζητώντας σημεία ζωής. Βαρύς εξοπλισμός απομάκρυνε το πάνω-πάνω στρώμα των συντριμμιών. Κάτω από το έδαφος, διασώστες που εισήλθαν από το χώρο στάθμευσης του κτιρίου έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους αναζητώντας επιζώντες, καθώς συντρίμμια έπεφταν πάνω τους, είχαν δηλώσει αξιωματούχοι στα τοπικά μέσα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments