Διεθνή

Κτίριο Μαϊάμι: Αγνοείται 21χρονος Έλληνας στα συντρίμμια

Κτίριο Μαϊάμι: Αγνοείται 21χρονος Έλληνας στα συντρίμμια
Κτίριο Μαϊάμι: Ένας Έλληνας ομογενής ηλικίας 21 ετών, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη η κατάρρευση του κτιρίου στο Μαϊάμι, στην πολιτεία της Φλόριντα. Περισσότερα από 150 άτομα αγνοούνται ακόμη, ενώ βίντεο κατάγραψε τη στιγμή που το κτίριο καταρρέει.

Κτίριο Μαϊάμι: Ανεβαίνουν οι νεκροί – Ένας Έλληνας μεταξύ των αγνοούμενων

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα, αυξήθηκε στους πέντε νεκρούς, ανακοίνωσε χθες Σάββατο αυτοδιοικητική αξιωματούχος, ενώ 156 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανάμεσα στους αγνοούμενους στα συντρίμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαΐάμι φέρεται να βρίσκεται και έλληνας ομογενής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 21 ετών.

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης βρήκαν άλλο ένα πτώμα, ενώ οι έρευνές μας έφεραν επίσης στο φως ανθρώπινα υπολείμματα», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μειώνεται σε 156 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αυξάνεται σε πέντε», διευκρίνισε. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο.

Κτίριο Μαϊάμι: Αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθούν επιζώντες

Οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες στο 12ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Φλόριντα μειώνονται σήμερα κάθε ώρα που περνάει, δύο πλήρεις ημέρες μετά τη μυστηριώδη κατάρρευση του κτιρίου την ώρα που πολλοί ένοικοι κοιμούνταν. Ωστόσο τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο σ’ ένα ασταθές βουνό από συντρίμμια αναζητώντας σημάδια ζωής από κάποιον από τους αγνοουμένους, ενώ φωτιές που σιγοκαίνε γεμίζουν τον αέρα με καπνό. «Έχουμε ελπίδες επειδή αυτό μας λέει η ομάδα μας έρευνας και διάσωσης, ότι έχουν ελπίδες», δήλωσε την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Κτίριο Μαϊάμι

Ομάδες διασωστών από το Μεξικό και το Ισράηλ έφθασαν για να ανακουφίσουν τα τοπικά συνεργεία. Στην κορυφή του σωρού, κάποιοι κρατούσαν σφυριά και αξίνες αναζητώντας σημεία ζωής. Βαρύς εξοπλισμός απομάκρυνε το πάνω-πάνω στρώμα των συντριμμιών. Κάτω από το έδαφος, διασώστες που εισήλθαν από το χώρο στάθμευσης του κτιρίου έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους αναζητώντας επιζώντες, καθώς συντρίμμια έπεφταν πάνω τους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments