Οικονομία

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Καιρός να δούμε κατάματα τις παθογένειες και να πάρουμε αποφάσεις

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Καιρός να δούμε κατάματα τις παθογένειες και να πάρουμε αποφάσεις
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην εκδήλωση απονομής των βραβείων «Βιώσιμης - Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στις παθογένειες και το γεγονός ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην εκδήλωση απονομής των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στις παθογένειες και το γεγονός ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

«Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η εξωστρέφεια, το επιχειρηματικό πνεύμα, το κοινό όραμα ήταν πάντα στη βάση των εθνικών μας επιτυχιών. Κι ότι, αντίθετα, η εσωστρέφεια, ο εφησυχασμός και η διάσπαση, οδήγησαν σε εποχές παρακμής, ακόμα και σε εθνικές τραγωδίες» σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Παράλληλα σημείωσε πως «Είναι καιρός να δούμε κατάματα τις παθογένειες και τα προβλήματα, που πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, για να διορθώσουμε και όχι να κουκουλώσουμε τις αδυναμίες μας. Να επενδύσουμε σε σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες. Σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Να βρεθούμε στην πρωτοπορία και όχι στο περιθώριο της ψηφιακής και της πράσινης ανάπτυξης. Να συνδυάσουμε αρμονικότερα την οικονομική ανάπτυξη, με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με την κοινωνική συνοχή και ευημερία».

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως σημείωσε, οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και η επιμελητηριακή κοινότητα εργάζεται με αυτό το στόχο προτείνοντας και ζητώντας από την Πολιτεία «μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, απέναντι σε φλέγοντα, άμεσα προβλήματα όπως είναι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, η έλλειψη ρευστότητας και η συσσώρευση χρέους, εξαιτίας της πανδημίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments