Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Τι συζήτησαν

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές, η στενότερη συνεργασία των Επιμελητηρίων με τα Υπουργεία και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Πρωθυπουργός κατέγραψε τις προτάσεις των επιμελητηρίων και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Προεδρεύων του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Φον ντερ Λάιεν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης των ηγετών της G7 για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Α΄αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμη, με αφορμή τόσο την επικείμενη ετήσια ομιλία της Προέδρου της Κομισιόν για την Κατάσταση της Ένωσης, όσο και τη Σύνοδο Κορυφής των εννέα μεσογειακών κρατών της Ε.Ε. (MED9EU) τον Σεπτέμβριο στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ανάληψη από τις μεσογειακές χώρες πρωτοβουλιών για την κλιματική κρίση, με έμφαση στις δασικές πυρκαγιές.

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Νέος πρόεδρος ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου. Το μήνυμα του νέου προέδρου ήταν “Όλοι μαζί στην μάχη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments