Οικονομία

Σταϊκούρας: Τι έφεραν τα φορολογικά κίνητρα για κατοίκους του εξωτερικού – Παροδικές οι ανατιμήσεις

Σταϊκούρας: Τι έφεραν τα φορολογικά κίνητρα για κατοίκους του εξωτερικού – Παροδικές οι ανατιμήσεις
Σταϊκούρας: Σημαντική ανταπόκριση είχε η εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου παροχής φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση νέων φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων στην Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Σημαντική ανταπόκριση είχε η εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου παροχής φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση νέων φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων στην Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Τι ανέφερε για φορολογικά κίνητρα και επενδύσεις

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο σημειώνοντας ότι τους πρώτους περίπου 12 μήνες εφαρμογής του μέτρου η Ελλάδα προσέλκυσε 80 επενδύσεις, 200 συνταξιούχους και 1000 εργαζόμενους, από 17 που επέλεξαν για φορολογική τους κατοικία τη χώρα μας.

Για τις πληθωριστικές πιέσεις

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα οφείλει κάθε πολιτεία παροδικά και συντεταγμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα κατάλληλα μέτρα παροδικού χαρακτήρα. Εμείς δεν μένουμε μόνο σε αυτό έχουμε μέτρα και μόνιμου χαρακτήρα για να ενισχύσουμε το εισόδημα του πολίτη και έχουμε και μέτρα ελέγχου της αγοράς αλλά και έχουμε και παροδικά μέτρα που ανακοινώσαμε πρόσφατα για το ενεργειακό πεδίο» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Μέσω από τον προϋπολογισμό διαπιστώνεται ότι υπάρχει μία σημαντική δημοσιονομική αναπροσαρμογή το 2022 που οφείλεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη ενώ συνεχίζουμε να μειώνουμε φόρους. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκινά η συζήτηση που δεν θα είναι εύκολη θα υπάρχουν σημαντικές διαφορετικές προσεγγίσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

“Στο τραπέζι” νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

«Με βάση το βασικό σενάριο του προϋπολογισμού θα υπάρχει βελτίωση ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας και επομένως υπάρχουν τα συστατικά για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022 και τα επόμενα έτη. Περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments