Ελλάδα

Σέρρες: Χειροπέδες σε 28χρονο που επιτέθηκε στη σύντροφό του

Σέρρες: Χειροπέδες σε 28χρονο που επιτέθηκε στη σύντροφό του
Σέρρες: Χειροπέδες σε 28χρονο που επιτέθηκε με μαχαίρι 22 εκατοστών στη 37χρονη σύντροφό του όπου διέμεναν μαζί τραυματίζοντας την στο χέρι.

Στις Σέρρες σήμερα το πρωί (2/11)  προέβη οι αστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ προβαίνοντας στη σύλληψη ενός 28χρονου, ο οποίος  επιτέθηκε στη σύντροφο του με μαχαίρι 22 εκατοστών. Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο νεαρός 28χρονος, διέμενε με την 37χρονη σύντροφό του στο σπίτι που διατηρούν στις Σέρρες. Το μαχαίρι όπου τραυμάτισε την σύντροφο του βρέθηκε από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και περί όπλων, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Η σωματική μας ακεραιότητα είναι το πιο σπουδαίο αγαθό που έχουμε 

Σε περίπτωση επίθεσης με μαχαίρι ή με ρόπαλο υπάρχουν κινήσεις αποφυγής και άμυνας από το χτύπημα. Αυτά διδάσκονται σε διάφορα συστήματα αυτοάμυνας αλλά αποτελούν την έσχατη λύση. Πρώτα προσπαθούμε να αποφύγουμε την βίαιη αντιμετώπιση και θα δράσουμε μόνο δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Τέλος έχουμε το θέμα αφοπλισμού. Παρόλο που διδάσκεται σε σχολές αυτοάμυνας. Είναι πολύ δύσκολο να αφοπλίσεις κάποιον που έχει δολοφονικά ένστικτα. Δοκιμάστε με ένα παιδάκι 5 χρονών να του πάρετε από τα χέρια το γλειφιτζούρι του ή  το αγαπημένο του παιχνίδι για να καταλάβετε τη δυσκολία. Επειδή είναι δύσκολο εγχείρημα ο αφοπλισμός αφιερώνουμε πολύτιμο χρόνο εκεί, χρόνο που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε να φύγουμε μακριά από το συμβάν. Σέρρες

Επίσης επικεντρωνόμαστε στον αφοπλισμό και χάνουμε την επαφή με το περιβάλλοντα χώρο με αποτέλεσμα να είμαστε ανοιχτοί σε 2η επίθεση από κάποιο άλλο επιτιθέμενο. Άρα κτυπάμε και φεύγουμε μακριά.

Σε περίπτωση επίθεσης με μαχαίρι μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

  • για την αντιμετώπιση των απειλών συνεργαζόμαστε με τον δράστη, δεν κάνουμε νευρικές κινήσεις, μιλάμε ήρεμα.
  • Για την αντιμετώπιση ένοπλης επίθεσης από πυροβόλο όπλο τρέχουμε μακριά
  • Για την αντιμετώπιση ένοπλης επίθεσης από μαχαίρι ή ρόπαλο και δεν μπορώ να φύγω τότε αμύνομαι, κτυπάω το δράστη και φεύγω τρέχοντας μακριά από το σημείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments