Κόσμος

Elon Musk: Στην αντεπίθεση μετά τη δήλωση του ΟΗΕ

Elon Musk: Στην αντεπίθεση μετά τη δήλωση του ΟΗΕ
Elon Musk: Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ, David Beasley, υποστήριξε πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας, προσφέροντας ένα πολύ μικρό μέρος των εσόδων τους.

Σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΟΗΕ, προέβη ο ιδρυτής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Elon Musk. Ο Musk αμφισβήτησε ευθέως τον επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, David Bisley, ο οποίος υποστήριξε ότι μόλις το 2% της περιουσίας του Musk, του Bezos ή του Gates, θα ήταν αρκετό για να λύσει το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη αποτρέποντας από βέβαιο θάνατο 42 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Αν το WFP είναι σε θέση να αποδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, παραθέτοντας όμως όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που χρειάζεται, ώστε όλος ο κόσμος να δει πού θα κατευθυνθούν τα χρήματα θα δώσω το ποσό που απαιτείται εγώ» δήλωσε ο Elon Musk στο Twitter.

Αυτή η δήλωση του Elon Musk ήταν απάντηση σε ένα σχόλιο που έκανε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ, David Beasley

O Beasley είπε ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας, προσφέροντας ένα πολύ μικρό μέρος των εσόδων τους. Με ένα πολύ μικρό ποσό γι’ αυτούς (για τους εκατομμυριούχους) θα μπορούσαν να λάβουν τροφή και βοήθεια εκατομμύρια πεινασμένοι άνθρωποι. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Προγράμματος Σίτισης αναφέρθηκε στον Elon Musk, αλλά και στον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, και ζήτησε τη βοήθειά τους.

Θυμίζουμε πως η περιουσία του ιδρυτή της Tesla -η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια- ανέρχεται στα 311 δισ. δολάρια, ενώ μόλις σε μία ημέρα είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 9,3 δισ. δολάρια, καθώς η Hertz παράγγειλε 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την Tesla.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments