Οικονομία

Ευρωζώνη: Ανακάμπτουν οι αγορές ομολόγων

Ευρωζώνη: Ανακάμπτουν οι αγορές ομολόγων
Ευρωζώνη: Aνακάμπτουν οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης με τις αποδόσεις να υποχωρούν έως και κατά 0,1% (10 μονάδες βάσης). Οι επενδυτές φαίνεται να επιστρέφουν στην αγορά ομολόγων.

Aνακάμπτουν οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης με τις αποδόσεις να υποχωρούν έως και κατά 0,1% (10 μονάδες βάσης). Οι επενδυτές φαίνεται να επιστρέφουν στην αγορά ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά περίπου 13 μον. βάσης στο 1,21 από το 1,34% που κυμαίνονταν χθες. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 0,46% από 0,55% και του 15ετούς στο 1,25% από 1,35% .

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 4 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,25% από 1,33% έναντι -0,16 του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,41%.

Ομόλογα: Παραμένουν υπό πίεση στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου

Σε πίεση παραμένουν τα ομόλογα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου ενώ έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα στο μέτωπο του πληθωρισμού όπου ωθούν την ΕΚΤ να περιορίσει τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να καθυστερήσει όσο μπορεί την αύξηση των επιτοκίων.

Τα ομόλογα των χωρών Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας, έχουν βγει πιο ωφελημένα από προγράμματα αγοράς που εφαρμόζει όλο αυτό το διάστημα η ΕΚΤ, καθώς η αποκλιμάκωση των αποδόσεων τους είναι θεαματική.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι συνθήκες δεν δικαιολογούν μία αύξηση των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον. Οι προθεσμιακές αγορές ωστόσο «στην πράξη» προεξοφλούν μία αύξηση των επιτοκίων -τουλάχιστον κατά 0,10%- τον Ιούλιο του 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments