Οικονομία

e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις – 179 οι επιτυχόντες

e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις – 179 οι επιτυχόντες
e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης και πιστοποίησης λογιστών-φοροτεχνικών και δικηγόρων από τον e-ΕΦΚΑ.

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης και πιστοποίησης λογιστών-φοροτεχνικών και δικηγόρων από τον e-ΕΦΚΑ. Εντός των επόμενων ημερών οι επιτυχόντες θα ενταχθούν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων.

Τόσο η εκπαίδευση όσο και οι εξετάσεις ήταν αυξημένης δυσκολίας,  όπως αποδεικνύεται και από τον τελικό αριθμό των επιτυχόντων. Αυτό έγινε προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό ότι οι πιστοποιημένοι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις τους εγχειρήματος καθώς η απονομή συντάξεων είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί υψηλές ικανότητες και γνώσεις. Έτσι θωρακίζεται το ίδιο το σύστημα απονομής αλλά και ενισχύεται με την εμπλοκή των καλύτερων λογιστών και δικηγόρων.

ΕΦΚΑ

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Αναλυτικά, από τους 1.200 αρχικά εγγεγραμμένους στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης:

  • Οι 1.147 (96%) συμμετείχαν κανονικά στην εκπαίδευση ενώ οι υπόλοιποι 53 δεν συμμετείχαν καθόλου.
  • 790 είχαν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν στην σημερινή εξέταση και 357 ζήτησαν εξαίρεση από την διαδικασία εξετάσεων λόγω υποχρεώσεων, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Στις σημερινές εξετάσεις συμμετείχαν τελικά 547 εκ των οποίων οι επιτυχόντες είναι 179.

Οι μισοί από τους επιτυχόντες σημείωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες άνω του 8/10, αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας τους.  Αύριο πρόκειται να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τους επιτυχόντες και μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής συντάξεων. Με νεότερη ανακοίνωση θα περιγράφεται η διαδικασία επιλογής των πιστοποιημένων από τους ασφαλισμένους. Σε πρώτη φάση, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ. Οι κατηγορίες αυτών των συντάξεων καλύπτουν περίπου το 75% του συνόλου των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments