Οικονομία

Οικονομία: Κυριαρχία Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα για επενδύσεις και διαχείριση κρίσεων

Οικονομία: Κυριαρχία Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα για επενδύσεις και διαχείριση κρίσεων
Οικονομία: Σαφές προβάδισμα εξακολουθεί να έχει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη διαχείριση οικονομικών θεμάτων και επενδύσεων.

Σαφές προβάδισμα εξακολουθεί να έχει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη διαχείριση οικονομικών θεμάτων και επενδύσεων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Power Game Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφή και μεγάλη υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του Αλ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%).

“Ανοίγει η ψαλίδα” ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της Pulse τα δύο κόμματα εμφανίζονται με προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ σε εκείνη της GPO η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 11 μονάδες. Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, σταθερή εμφανίζεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων, με ποσοστό 36,5%, έναντι του 24,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.

Αγωνία από τους πολίτες για τις ανατιμήσεις

Σχετικά με τις ανατιμήσεις των προϊόντων και το ποια είναι όμως η άποψη των πολιτών για την ακρίβεια, η δημοσκόπηση αποτυπώνει την υποδοχή της κοινής γνώμης στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, καθώς και τις επιπτώσεις που έχουν οι αυξήσεις στο πορτοφόλι τους.

“Δίχτυ προστασίας” με παρεμβάσεις για τα νοικοκυριά

Με συνέντευξη του προ ημερών στην εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” στο pagenews.gr ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενεδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα αν χρειαστεί: “Τα νοικοκυριά αυτά στα οποία αναφέρεστε θα έχουν αρκετές παρεμβάσεις από την ελληνική πολιτεία που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Για παράδειγμα αυτά τα νοικοκυριά θα είναι δέκτες του κοινωνικού επιδόματος, δηλαδή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Αυτά τα νοικοκυριά θα είναι δέκτες των παρεμβάσεων μας για το επίδομα θέρμανσης. Όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης θα δουν σημαντική ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης το επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα η πρόθεσή μας είναι να βγει η ΚΥΑ ακόμη νωρίτερα ώστε να πληρωθεί ένα σημαντικό κομμάτι των νοικοκυριών ακόμα νωρίτερα αν είναι εφικτό και στις αρχές Δεκεμβρίου….” απάντησε ο κ. Σταϊκούρας για το αν θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments