Πολιτική

Οικονόμου: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να προσφέρει τώρα κάτι

Οικονόμου: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να προσφέρει τώρα κάτι
Οικονόμου: «Παράθυρο» επίταξης γιατρών αν χρειαστεί.

Στο ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εκτιμώντας ότι με τα παρόντα δεδομένα «η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι».

Οικονόμου: «Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι»

«Όπως αναλύουμε τα δεδομένα εμβολιασμού τώρα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι. Όταν την επιβάλει κανείς πρέπει να έχει ταυτόχρονα δίπλα και την ποινή. Η κυβέρνηση εκεί που ήταν αυτονόητο ότι χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να προφυλάξει το σύστημα, δηλαδή στους υγειονομικούς, από την αρχή πήρε την απόφαση και την εφάρμοσε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό του κορωνοϊού και τα οποία αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους. «Υπάρχει η εξής φιλοσοφία με την προσαρμογή των μέτρων. Κάνουμε στοχευμένα μέτρα […] Είναι και μια έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οικονόμου: Όχι σε οριζόντια μέτρα

Καθώς η αύξηση που καταγράφεται στα κρούσματα της τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα τα οποία θα αφορούν εμβολιασμένους λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη θωράκιση του συστήματος υγείας προκειμένου να αντέξει στις πιέσεις σημειώνοντας πως «έχουμε διασφαλίσει την ενίσχυση με κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα για Covid και non-Covid περιστατικά. Έχουμε διασφαλίσει τη συνεργασία για ΜΕΘ non-Covid περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε επίταξη γιατρών […] Προφανώς, και υπάρχουν προβλήματα, η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί το αδιανόητο». Οικονόμου

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο:

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο (06/11) είναι:

  • Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας
  • Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους
  • Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.
  • Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών(εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Επίσης θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι συγκεκριμένα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα.
  • Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments