Πολιτική

Νέα μέτρα: Rapid τεστ παντού για τους ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα: Rapid τεστ παντού για τους ανεμβολίαστους
Νέα μέτρα: Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους.

Τα νέα μέτρα ανακοινώνει αυτή τη στιγμή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά και το «μαύρο» ρεκόρ των 6.700 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, σήμερα. Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν περισσότερα από 1.000 κρούσματα.

Νέα μέτρα: Τι ανακοινώθηκε

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους. Παράλληλα, θα υπάρχουν υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων και φαρμακεία.. Ακόμη, αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για καταστήματα στην εστίαση που δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα.

Νέα μέτρα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα στοιχεία είναι αμείλικτα» για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση.

«Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες», δήλωσε επίσης ο κος Πλεύρης, ενώ πρόσθεσε πως η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

Νέα μέτρα: Ζωντανά οι ανακοινώσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments