Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 4/11: Πληροφορίες ότι θα αγγίξουν τα 7000

Κρούσματα σήμερα 4/11: Πληροφορίες ότι θα αγγίξουν τα 7000
Κρούσματα σήμερα 4/11: Μεγάλη ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς για την «έκρηξη« κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Τα κρούσματα για σήμερα 4/11 αναμένεται να «αγγίξουν» τα 7.000, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ. Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.150 νέα κρούσματα με σχεδόν 1.000 από αυτά να εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία από τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας. Στις 2 Νοεμβρίου, καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 343 εισαγωγές σε όλα τα νοσοκομεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Οκτωβρίου είχαν γίνει 213 εισαγωγές.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, παρότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών. Η πληρότητα στις ΜΕΘ την 1η Οκτωβρίου βρισκόταν στο 67% και στις 2 Νοεμβρίου έφτασε στο 84%. Στο «κόκκινο» λειτουργούν οι μονάδες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Κρούσματα σήμερα 4/11: Τέσσερις ακόμα περιοχές μπήκαν στο «κόκκινο»

Νέες περιοχές προστίθεται κάθε εβδομάδα σε αυτές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Ακόμη τέσσερις περιφερειακές ενότητες, η Ροδόπη, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική, παρουσίασαν επιδημιολογική επιβάρυνση και «ανέβηκαν» στο 4ο επιδημιολογικό επίπεδο, του πολύ αυξημένου κινδύνου. 17 περιοχές από τις επιβαρυμένες βρίσκονται ουσιαστικά σε «βαθύ κόκκινο».

Κρούσματα σήμερα 4/11

Δεν είναι τυχαίο πως περιοχές με χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά προστίθενται κάθε εβδομάδα στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου για νόσηση, νοσηλείες και θάνατο από τον κορωνοϊό. Προβληματίζει ιδιαίτερα η Δυτική Αττική, όπου το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού μετά βίας φτάνει το 43% στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Αναλυτικά, οι περιοχές που κοκκίνισαν αυτήν την εβδομάδα και παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες:

  • Ροδόπη: 52,1%
  • Κοζάνη: 53,7%
  • Φθιώτιδα: 50,4%
  • Δυτική Αττική: 43, 46%
Κρούσματα σήμερα 4/11

Κρούσματα σήμερα 4/11: Οι περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο

Από τις 50 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα οι 27 βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τη Φλώρινα που βρίσκεται στο «πορτοκαλί» και από αυτές, οι 17 είναι οι πιο επιβαρυμένες και βρίσκονται ουσιαστικά σε «βαθύ κόκκινο».

  • Στο βαθύ κόκκινο βρίσκονται το Άγιο Όρος, η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς, η Ημαθία, ο Έβρος, η Πιερία, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Αρκαδία, η Θεσσαλονίκη, η Μεσσηνία, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Αχαϊας, η Καβάλα.
  • Στο «κόκκινο» επίπεδο ανησυχίας, αλλά παρ’ όλα αυτά σε λίγο καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, βρίσκονται 10 περιοχές και συγκεκριμένα: τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, η Ροδόπη, η Χαλκιδική, η Καστοριά, η Καρδίτσα, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική.
  • Αυτήν την εβδομάδα δεν υπάρχει καμία «πράσινη» περιοχή.
  • Στο 3ο επίπεδο «πορτοκαλί» επιδημιολογικού κινδύνου, βρίσκονται 16 περιοχές, οι εξής: Δυτικός τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, η Κορινθία, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Φλώρινα, η Αργολίδα, η Λακωνία,η Βοιωτία, η Ευρυτανία, η Εύβοια και η Ηλεία.
  • Στο «κίτρινο» δεύτερο επίπεδο των περιοχών που δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία, περιλαμβάνονται μόλις 7 περιοχές: Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, ο Νότιος Τομέας Αθηνών, το Λασίθι, τα Χανιά και η Άρτα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές οι περιοχές έχουν ποσοστό εμβολιασμού άνω του 55% και οι περισσότερες μεταξύ 60% και 70%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments