Διεθνή

Bill Gates: Γιατί αποτελεί τον τέλειο κακό για τις θεωρίες συνωμοσίας

Bill Gates: Γιατί αποτελεί τον τέλειο κακό για τις θεωρίες συνωμοσίας
Bill Gates: Η φράση «τα τσιπάκια του Bill Gates», έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές σε συνωμοσιολογικούς κύκλους.

Ο Bill Gates, δε χρειάζεται συστάσεις. Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και ιδρυτής της Microsoft, είναι ο άνθρωπος που έπαιξε έναν καλαυτικό ρόλο στο να υπάρχει στα σπίτια όλων μας ένας προσωπικός υπολογιστής, οι δυνατότητες του οποίου, ολοένα και αυξάνονται. Όμως πέραν της παρακαταθήκης του, ο Bill Gates αποτελεί τον χαμένο σύνδεσμο μεταξύ πολλών διαφορετικών σύγχρονων θεωριών συνωμοσίας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια έρχεται να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα πώς αναπτύχθηκαν οι «ψευδείς αφηγήσεις» για τον κορωνοϊό. Ένας από τους ερευνητές που έλαβαν μέρος σε αυτήν τη μελέτη, είναι ο καθηγητής του Μπέρκλεϊ Τίμοθι Τανγκερλίνι. «Οι αφηγηματικές δομές είναι φυσικά οι ίδιες – καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν μέσα σε πολιτισμούς, έχουμε γίνει απίστευτα ικανοί στο να λέμε ιστορίες που βοηθούν να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος και γιατί φαίνεται έτσι», δήλωσε ο Tανγκερλίνι στη USA TODAY. Bill Gates

Bill Gates: Γιατί είναι ο «τέλειος κακός»

«Σε έναν κόσμο στον οποίο τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, όσοι έχουν πλούτο θεωρείται ότι έχουν τη δύναμη να συμμετέχουν και να συγκαλύπτουν κακόβουλες δραστηριότητες. Ως αποτέλεσμα, ο Μπιλ Γκέιτς είναι αναπόφευκτο θέμα θεωριών συνωμοσίας», δήλωσε η Κάθλιν Χολ Τζέιμισον, διευθύντρια του Annenberg Public Policy Center στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Σε αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας, ο πλούτος του Γκέιτς σε συνδυασμό με τους δεσμούς του με το Big Tech, τις κυβερνητικές επαφές του και τον έλεγχό του σε ένα μεγάλο ίδρυμα δημόσιας υγείας, του δίνουν τα μέσα να «εμπλακεί» σε απρόσιτες, απαρατήρητες δραστηριότητες, υποστήριξε η Τζέιμισον.

«Ο Γκέιτς κατά κάποιο τρόπο λειτουργεί ως “τέλειος κακός” στη σύγχρονη κοινωνία, όπως εμφανίζεται σε τόσα διαφορετικά πλαίσια – και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο “κακός” σε καθένα από αυτά τα πλαίσια», δήλωσε ο Τανγκερλίνι.

Bill Gates: Πως οι θεωρίες συνωμοσίας για τον ίδιο ομοιάζουν με αυτές που είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν για τις μάγισσες

«Υπάρχουν πολλοί παραλληλισμοί μεταξύ συνωμοσιών γύρω από την COVID και τον Μπιλ Γκέιτς, με τις θεωρίες που είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν για τις μάγισσες. Και τα δύο αναδύονται σε πλαίσια αβεβαιότητας καθώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ανεξήγητη ατυχία.

Και οι δύο αποδίδουν αυτή την ατυχία σε ισχυρές, κακόβουλες φιγούρες που εργάζονται με αόρατα μέσα. Και οι δύο δαιμονοποιούν αυτές τις ισχυρές μορφές, γεγονός που συνεπάγεται ότι τις καθιστά ηθικά αποτρόπαιες (π.χ. απαγωγή παιδιών ή κανιβαλισμό), καθιστώντας τις υπαρξιακά απειλητικές και ενισχύοντας τις αντιλήψεις για τη δύναμη και την επιρροή τους», δήλωσε ο Μανβίρ Σινγκ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Μια ανάλυση του Guardian, βασισμένη στο έργο του Tανγκερλίνι, αποκάλυψε πώς οι συνωμοσίες που περιστρέφονται γύρω από τον Μπιλ Γκέιτς δείχνουν πολλούς παραλληλισμούς με τις θεωρίες που αναπτύχθηκαν για τις μάγισσες αιώνες πριν. Για παράδειγμα, παρόμοιο με το πώς οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι μάγισσες θα χρησιμοποιούσαν αντικείμενα όπως σκούπες για να πετάξουν και ραβδιά για να κάνουν ξόρκια, μερικοί σύγχρονοι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο Γκέιτς χρησιμοποιεί εμβόλια για να εμφυτεύσει μικροτσίπ και ενεργοποιεί τα τσιπ με το 5G.

Όπως οι μάγισσες που συνεργάζονται με τον Σατανά, ο Bill Gates έχει «σκοτεινούς συμμάχους» με τη μορφή του Δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικού συμβούλου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, και της κινεζικής κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακριβείς αναρτήσεις των συνωμοσιολόγων στο Reddit και το 4chan

Η Τζέιμισον βρήκε επίσης στην έρευνά της το ψέμα ότι ο Φάουτσι ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft -εμφανίζοντας τον Γκέιτς αφεντικό του. Σενάριο που έδωσε τροφή σε άλλη μια ψευδή αφήγηση ότι στόχος του Gates είναι να αφανίσει την Αμερική, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που οι μάγισσες θεωρούνταν απειλή για τον Χριστιανισμό.

Μια άλλη ψευδής θεωρία γύρω από τον Γκέιτς είναι ότι η πανδημία ήταν το σχέδιό του να ερημώσει τον κόσμο και ότι οι εμβολιασμοί είναι ένας τρόπος αποστείρωσης του πληθυσμού, ένα ριζοσπαστικό άλμα από τις προσπάθειες του Γκέιτς να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον υπερπληθυσμό και την κλιματική αλλαγή. Ομοίως, οι άνθρωποι τον 19ο αιώνα πίστευαν ότι οι μάγισσες θα χρησιμοποιούσαν φίλτρα και ξόρκια για να προκαλέσουν αποβολές, ανέφερε ο Guardian.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments