Διεθνή

Κορωνοϊός: Δείπνο με το κεφάλι μέσα σε αμπαζούρ – Η ιαπωνική λύση στην πανδημία

Κορωνοϊός: Δείπνο με το κεφάλι μέσα σε αμπαζούρ – Η ιαπωνική λύση στην πανδημία
Κορωνοϊός: Οι πάντοτε ερυηματικοί Ιάπωνες προσφέρουν μία νέα μέθοδο προκειμένου οι πελάτες των εστιατορίων να μένουν ασφαλείς.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι εικόνες από ένα εστιατόριο ξενοδοχείου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, το οποίο αποφάσισε να εφαρμόσει μία νέα μέθοδο για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, προστατεύοντας ωστόσο από την απειλή που ακούει στο όνομα κορωνοϊός.

Πιο αναλυτικά, το εν λόγω εστιατόριο αποφάσισε να προσφέρει δείπνα chochin.

Τα φανάρια chochin είναι εδώ και καιρό μόνιμο χαρακτηριστικό των καταστημάτων εστίασης αλλά και των επιχειρήσεων στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα κατά παραγγελία κατασκευασμένα φανάρια αιωρούνται πάνω από το κεφάλι εκάστου συνδαιτημόνα, επιτρέποντάς του να βγάλει κατά τη διάρκεια του γεύματος την προστατευτική μάσκα του.

Μοιάζουν με πελώρια αμπαζούρ, έχουν διάμετρο 75 εκατοστών, ύψος 102 εκατοστών και διαθέτουν ένα μεγάλο διάφανο τμήμα από βινύλιο πάχους 0,15 χιλιοστών.

Κύριος στόχος της ιδέας είναι να μπορούν οι συνδαιτημόνες να απολαύσουν συζήτηση στο τραπέζι, χωρίς τον κίνδυνο να μην ακούν τι ακριβώς είπε ο συνομιλητής τους ή να μην μπορούν να διαβάζουν τις εκφράσεις του προσώπου του άλλου.

Μπορούν ακόμη και να ανταλλάσσουν άφοβα… οργισμένες κουβέντες χωρίς να κινδυνεύουν από τα σταγονίδια – φορείς του κοροναϊού που θα εκτοξεύονται.

Κορωνοϊός: Δείτε εικόνες από το ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο στην Ιαπωνία:

Κορωνοϊός Κορωνοϊός

Ο κορωνοϊος γνωστός στους επιστήμονες ως COVID-19 είναι θανατηφόρος ιός.

Εκτιμάται ότι ο νέος αυτό ιός ξεκίνησε από μία αγορά θαλασσινών στην Ουχάν, όπου πραγματοποιούνταν παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Η αγορά σφραγίστηκε από την αρχή του χρόνου.  Κάποιοι ερευνητές αναφέρουν πως η μετάδοση του ιού έγινε από φίδια. Έρευνα που δημοσιεύτηκε, χθες, στο περιοδικό «Medical Virology» αναφέρει πως η γενετική ανάλυση του ιού έδειξε πως κατά πάσα πιθανότητα τα φίδια είναι αυτά που μεταδίδουν τον κορωνοϊό, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες για να επιβεβαιωθεί αυτή η θεωρία.

Τι είναι ο κορωνοϊός– Συμπτώματα

Ο Covid-19 ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια ιών που περιλαμβάνει τόσο τους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, όσο και αυτόν που προκαλεί τον SARS. Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό, εμφανίζουν οξεία, σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και, σε πολλές περιπτώσεις, πνευμονία με πυρετό, βήχα και δύσπνοια.

Αρκετοί ασθενείς παρουσιάζουν, επίσης, γαστρεντερολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, καθώς και νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, ορισμένοι έχουν απλώς εκδηλώσει μια ήπιας μορφής αναπνευστική λοίμωξη.

Πως μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Ο κορωνοϊός έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ των ανθρώπων, εφόσον έχει προηγηθεί στενή επαφή. Ως τέτοια, ορίζεται:

  • η επαφή που υπάρχει μεταξύ του ασθενή και των ατόμων που τον φροντίζουν ή
  • η παραμονή στον ίδιο χώρο με τον ασθενή κατά την φάση της λοίμωξης.
  • Έχουν αναφερθεί περιστατικά μετάδοσης του ιού από ασθενείς σε νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση σε αρκετές ενδημικές χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments