Οικονομία

Ελληνική οικονομία: Πρόβλεψη για ανάπτυξη ακόμη και 7% έως το τέλος του έτους

Ελληνική οικονομία: Πρόβλεψη για ανάπτυξη ακόμη και 7% έως το τέλος του έτους
Ελληνική οικονομία: Πρόβλεψη για 7% ανάπτυξη έως το τέλος του 2021 για την ελληνική οικονομία έκανε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Πρόβλεψη για 7% ανάπτυξη έως το τέλος του 2021 για την ελληνική οικονομία έκανε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Για το 2022 προβλέπει πως το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3,9% ενώ η ανάκαμψη θα επιταχύνεται και θα προωθούνται σημαντικά έργα υποδομών. Όμως όπως σημειώνει ελλοχεύουν και σημαντικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον επισημαίνει η έκθεση η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σθεναρά μετά τη μεγάλη συρρίκνωσή της κατά 9% το 2020. Το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκε 4,5% σε τριμηνιαία βάση και περαιτέρω κατά 3,4% στο δεύτερο τρίμηνο. Ο τουριστικός τομέας είχε καλύτερη από την αναμενόμενη επίδοση φέτος, αν και κινείται ακόμη αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα – ρεκόρ του 2019.

Η υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και το ΕΣΠΑ αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη σημειώνεται στην έκθεση. O αναπληρωτής διευθυντής της τράπεζας, Peter Sanfey, δήλωσε: «Η ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας έως τώρα το 2021 είναι ένα πολύ θετικό σημάδι και είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς την ισχυρή εστίαση στην πράσινη και την ψηφιακή ατζέντα στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης, το οποίo προδιαθέτει θετικά για μία μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη».

Τέλος, ο οίκος έκανε αξιολόγηση προς τα πάνω και για το σύνολο των χωρών που χρηματοδοτεί στο 5,5% από 4,2% σε σχέση με τον Ιούνιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments