Πολιτική

Αγκιλάρ: Διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Αγκιλάρ: Διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο
Αγκουιλάρ: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE), κ. Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκουιλάρ διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE), κ. Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου από κοινού με τον υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη προέταξε την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Κατηγορηματική διάψευση Αγκουιλάρ για δήθεν επαναπροωθήσεις

Ο κ. Αγκουιλάρ προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών περί δήθεν επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο. Ο πρόεδρος ή\LIBE, της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που βρέθηκε το τελευταίο τριήμερο στη χώρα μας και έλεγξε τις καταγγελίες ανέφερε: “Η σύντομη απάντηση είναι ΟΧΙ. Δεν υπάρχει λόγος για ψευδείς υποθέσεις. Ήμασταν εδώ τρεις μέρες. Θα ήταν λανθασμένη υπόθεση να αφήσουμε τη φήμη που δηλώνει ότι γίναμε μάρτυρες μιας παράνομης επαναπροώθησης. Όχι, δεν ήμασταν”. Ο κ. Αγκουιλάρ απάντησε έτσι στην ερώτηση της Εφημερίδας των Συντακτών για το ψευδές δημοσίευμά της ότι μέλη της LIBE έγιναν μάρτυρες επαναπροώθησης στη Σάμο.

Αυτοψία της LIBE στην Αθήνα και τη Σάμο

Αντιπροσωπεία της LIBE βρέθηκε το τελευταίο διήμερο στην Αθήνα και τη Σάμο, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών και ευρωπαϊκών θεσμών, ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς και να αξιολογήσει την κατάσταση των μεταναστών και των αιτούντων που επικρατεί. Μια από τις σημαντικότερες πτυχές της επίσκεψης αφορούσε και την αυτοψία του νέου κέντρου υποδοχής πολλαπλών χρήσεων της Σάμου, που αναμένεται να λειτουργήσει ως πρότυπο για τουλάχιστον άλλα τέσσερα αντίστοιχα κέντρα στην ελληνική επικράτεια (Κως, Λέρος, Χίος, Λέσβος).

Βελτιωμένη η κατάσταση στο μεταναστευτικού

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Νότης Μηταράκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί, προβάλλοντας ως επιχειρήματα το ότι «οι ασυνόδευτοι ανήλικοι δεν κρατούνται πια σε αστυνομικά τμήματα ή ακατάλληλα camps» και ότι «πλέον δεν πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments