Πολιτική

Οικονόμου: Ο Τσίπρας τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και διχάζει

Οικονόμου: Ο Τσίπρας τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και διχάζει
Οικονόμου: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολίασε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα νέα μέτρα και για την απόφαση να μην γίνονται rapid test στις εκκλησίες δεν έχει τέλος. Ο Γιάννης Οικονόμου άσκησε κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τηλεφώνημα που έκανε στον Αρχιεπίσκοπο.

Πιο συγκεκριμένα, το τηλεφώνημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τους όρους προσέλευσης των ανεμβολίαστων στους ναούς στον απόηχο της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Οικονόμου για την επέτειο της 28ης

Υπήρξε επικοινωνία του γραφείου του πρωθυπουργού

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επικοινωνία του γραφείου του πρωθυπουργού με την εκκλησία της Ελλάδας για να εκδοθεί η εγκύκλιος που καλεί τους ανεμβολίαστους πιστούς να προσέρχονται στους ναούς έχοντας κάνει rapid test. «Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και μένει απελπιστικά μόνος του στην προσπάθεια να διχάσει και να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη» αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες στη συνέντευξή του ότι και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό και ότι ζητούμενο είναι ο τρόπος εφαρμογής τους. Σήμερα το πρωί ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος έγιναν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν με σοβαρότητα, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και μένει απελπιστικά μόνος του στην προσπάθεια να διχάσει και να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.” ανέφερε η ανακοίνωση του Εκπροσώπου.

Το τηλεφώνημα Τσίπρα στον Αρχιεπίσκοπο

Όπως σημειώνεται, κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και τον ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Με δύο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments