Οικονομία

Πιτσιλής: Η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων θα είναι το επόμενο βήμα

Πιτσιλής: Η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων θα είναι το επόμενο βήμα
Πιτσιλής: Για το MyData και μια σειρά άλλων θεμάτων μίλησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής.

Για το MyData και μια σειρά άλλων θεμάτων μίλησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής. Ο κ. Πιτσιλής προανήγγειλε και την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων ως το επόμενο βήμα.

Για το MyData

«Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA επιτυγχάνεται η απλοποίηση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων», επισήμανε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με θέμα «Ο τρόπος λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA και διαβίβαση των δεδομένων σε αυτήν».

Ερχεται πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων

«Το MyDATA και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, είναι η πιο σημαντική και πιο επιδραστική ψηφιακή μεταρρύθμιση που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και αφορά τη σχέση των επιχειρήσεων με το Δημόσιο», επισήμανε ο κ. Πιτσιλής, ενώ το επόμενο βήμα, είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων.

«Το επόμενο βήμα για τις επιχειρήσεις, είναι η οριστική απαλλαγή από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών, η προσυμπλήρωση δηλώσεων μέσα από τα δεδομένα των ηλεκτρονικών βιβλίων και η διευκόλυνση των επιστροφών», ανέφερε ο κ. Πιτσιλής ζητώντας από τους επιχειρηματίες να σπεύσουν να ενταχθούν, προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις έως το τέλος του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments