Ελλάδα

Ηράκλειο: Εξαπάτησαν μέσω διαδικτύου εννιά άτομα

Ηράκλειο: Εξαπάτησαν μέσω διαδικτύου εννιά άτομα
Ηράκλειο: Εξαπάτησαν μέσω διαδικτύου 9 άτομα αποσπώντας συνολικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ, οι άνδρες της ασφάλειας τους έπιασαν.
Ζευγάρι Απατεώνων στο Ηράκλειο εξαπάτησαν μέσω υπολογιστή μια γυναίκα αποσπώντας από το λογαριασμό της 200 ευρώ. Η καταγγελία έγινε από την περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων στο Ηράκλειο και βοήθησε για να αποκαλυφθούν άλλες εννέα ηλεκτρονικές απάτες που έγιναν σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ζευγάρι Απατεώνων
Πίσω από τις διαδικτυακές απάτες κρυβόντουσαν δυο Έλληνες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, για τους οποίους αποκαλύφθηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων ότι δρούσαν τόσο σε περιοχές του ομώνυμου δήμου και στο Ηράκλειο όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 29 Ιουνίου ως τις 26 Ιουλίου.

Είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά 10.000 ευρώ

Στο διάστημα μεταξύ 29 Ιουνίου ως τις 26 Ιουλίου, είχαν καταφέρει να παραπλανήσουν άλλα οκτώ θύματα με την ίδια μέθοδο και να τους αποσπάσουν συνολικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ.
Για τις συνολικά εννέα περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο δραστών και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου. Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκεται το ζευγάρι.
Ζευγάρι Απατεώνων

Την ίδια στιγμή στη πόλη της Ξάνθης κάτοικος εξαπατήθηκε μέσω email αρπάζοντας του 8.470 ευρώ

Καταγγελία υπέβαλε το θύμα στο τμήμα ασφάλειας έπειτα από την εξαπάτηση που δέχτηκε. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες εντοπισμού των δραστών και ζητούν από τους πολίτες να είναι πολύ προσεχτικοί με τα προσωπικά τους στοιχεία.
Το θύμα στη Ξάνθη έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό και του ζητούσε να κάνει ενημέρωση της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών, παραθέτοντας ένα link.
Μόλις εκείνος πληκτρολόγησε τον κωδικό που του έστειλαν οι δράστες με sms στο κινητό του, τους παραχώρησε άθελά του εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό του με αποτέλεσμα να μεταφέρουν σε άλλους ποσό ύψους 8.470 ευρώ. Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ξάνθης και οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments