Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το τελευταίο 24ωρο έγιναν πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Το τελευταίο 24ωρο έγιναν πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία
Κορωνοϊός: Xθες το βράδυ πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας , ο αριθμός που νοσηλεύονται με βαριά λοίμωξη είναι 3.500.

Ο κορωνοϊός έφερε χθες το βράδυ πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός που νοσηλεύονται με βαριά λοίμωξη στα κρεβάτια του νοσοκομείου είναι 3.500.

Αν και η καμπάνια για την εκστρατεία του εμβολιασμού κάθε μέρα πάει και καλύτερα καθώς οι πολίτες κλείνουν ραντεβού για την πρώτη δόση ενώ συγχρόνος έχει ανοίξει και η πλατφόρμα για την τρίτη δόση. Οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στην εντατική με κορωνοϊό είναι επί τον πλείστον ανεμβολίαστοι. κορωνοϊός

Παρά την προσπάθεια όλων των υγειονομικών αρχών να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά για όλους τους πολίτες, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δεσμεύονται συνεχώς γενικές κλίνες, οφθαλμολογικές, ΩΡΛ, παθολογικές κα, για τις ανάγκες της νοσηλείας των ασθενών με Covid καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα.
Αξιοσημείωτος αριθμός από τις χιλιάδες νέες μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα εξελλίσσονται σε σοβαρές λοιμώξεις covid-19 που χρήζουν νοσηλείας, με τους ειδικούς να επαναλαμβάνουν ότι η μόνη λύση για να πέσουν τα κρούσματα είναι ο εμβολιασμός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία στο proto thema,  ο αριθμός των νοσηλευομένων με βαριά λοίμωξη λόγω του κορωνοϊού χθες το βράδυ άγγιζε τους 3.500, με το 40% να βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στα νοσοκομεία πήγαν πάνω από 400 ασθενείς με λοίμωξη Covid. Ενώ ακόμα περιμένουμε να βγουν τα στοιχεία από το 24ωρο που διανύουμε από χθες το βράδυ με τους ασθενείς που εισήλθαν με λοίμωξη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

κορωνοϊός

Πάντως, η πρώτη εικόνα που έδωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), διευθύντρια στο «Γ.Γεννηματάς», κυρία Ματίνα Παγώνη, ήταν απογοητευτική, με την γιατρό να κάνει λόγο για “νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου” στο νοσοκομείο στις κλινικές Covid.

Στην Αττική νοσηλεύονται περισσότεροι από 1.100 ασθενείς,με τους 190 να είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Τους 1.300 αγγίζουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, με τους 177 να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, μόνιμες και προσωρινές με ράτζο που έχουν αναπτυχθεί σε αίθουσες ανάνηψης και άλλους χώρους των νοσοκομείων.

Μεγάλο βάρος σηκώνουν και τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, Ο κορωνοϊός φαίνεται να έχει χτυπήσει με περισσότερους από 450 ασθενείς να έχουν κολλήσει Covid.

Αλλοι 400 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, 74 ασθενεις νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης, που κατά τους ειδικούς είναι το θετικό αποτύπωμα του εμβολιασμού των κατοίκων από το καλοκαίρι -οπότε δοκιμάστηκαν αντιμετωπίζοντας με επιφύλαξη το εμβόλιο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη από την εμβολιαστική κάλυψη η Κρήτη διένυσε σημαντικη απόσταση έχοντας φτάσει το 60% του εμβολιασμένου πληθυσμού της, από το 40% του καλοκαιριού. Ο κορωνοϊός φαίνεται να έχει υποχωρήσει για λίγο από το νησί της Κρήτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments