Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στους 100.000 εμβολιασμένους μόνο ένας καταλήγει στη ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Στους 100.000 εμβολιασμένους μόνο ένας καταλήγει στη ΜΕΘ
Κορωνοϊός: Στους 100.000 εμβολιασμένους μόνο ένας καταλήγει στην ΜΕΘ, ενώ στους 9.000 ανεμβολίαστους βρίσκεται ένας στην ΜΕΘ.

Ο κορωνοϊός χτύπησε ξανά την πόρτα μας με σχεδόν 7.οοο κρούσματα ημερησίως. Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τις επιπτώσεις στην εικόνα της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία, από κάθε 100.000 εμβολιασμένους, προκύπτει ένας στην εντατική ενώ από κάθε 9.000 ανεμβολίαστους βρίσκεται ένας στην ΜΕΘ. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πάνω από το όριο και οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι πάρα πολύ κουρασμένοι. Πρόσθεσε ότι το Σύστημα Υγείας έχει αντέξει έως τώρα δύο φορές και πλέον δεν αντέχει άλλο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλό να τα εξαντλούμε «κάθε τρεις και λίγο».

Ο Κορωνοϊός έφερε νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός

Προκύπτει ότι από 9.000 ανεμβολίαστους ένας θα βρεθεί στην εντατική

Για τα νέα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι εφαρμόζονται για να τους προστατεύσουν και πρέπει να τηρηθούν και να επιτηρηθούν. Αναφέρθηκε στα μαϊμού πλαστά πιστοποιητικά θέλοντας να αποφύγουν τους ελέγχους, λέγοντας πως εκθέτουν τον εαυτό τους αλλά και τους συνανθρώπους τους σε κίνδυνο. Πρότεινε μάλιστα να εξεταστεί ξανά το ζήτημα των πιστοποιητικών από γειτονικές χώρες που γίνονται δεκτά στη χώρα μας.

Παρομοίωσε το lockdown με ακρωτηριασμό που γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί αλλά κανείς δεν μπορεί δογματικά να τον απορρίψει. «Τα lockdown είναι σαν τους ακρωτηριασμούς στη χειρουργική. Είναι απολύτως ανεπιθύμητα, απευκταία, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν, αλλά ο δογματισμός στην ιατρική δεν επιτρέπεται», τόνισε χαρακτηριστικά. Κορωνοϊός

Συνάντηση Πρωθυπουργού με εκπρόσωπους της εστίασης και του λιανεμπόριου

Συγχρόνος, ο Κορωνοϊός έφερε και νέα μέτρα που νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε εκπροσώπους της εστίασης προκειμένου να συζητήσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΟΡΕΝ, οι εκπρόσωποι της εστίασης, παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την πτώση του τζίρου, πρότειναν μέτρα και μεταξύ αυτών, είναι η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό στον κλάδο αυτόν ενώ συζητήθηκε να επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένα άτομα σε κλειστούς χώρους εστίασης με rapid test.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, ζητούν οριζόντια μέτρα και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, «δείχνοντας ουσιαστικά τα σούπερ μάρκετ όπου οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν χωρίς τεστ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments