Ελλάδα

Πέραμα: Τραυματίστηκε 38χρονος εργαζόμενος στα ναυπηγεία

Πέραμα: Τραυματίστηκε 38χρονος εργαζόμενος στα ναυπηγεία
Πέραμα: Στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ένας 38χρονος εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο, τραυματίστηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε δεξαμενόπλοιο.

Στο Πέραμα και συγκεκριμένα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ένας 38χρονος αλλοδαπός εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο, τραυματίστηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε δεξαμενόπλοιο.

Εκτελούσε εργασίες σε δεξαμενόπλοιο, όταν συνέβη το ατύχημα

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έσπευσε γρήγορα ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ στο Πέραμα, και μεταφέρθηκε ο 38χρονος τραυματίας στο Αττικό Νοσοκομείο.

Πέραμα

Λίγες μέρες νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας Cosco έκαναν μαζικές απεργίες διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας

Η εταιρεία Cosco, υπό την πίεση των λιμενεργατών αλλά και των φορέων του Πειραιά, αναγκάστηκε να κάνει αποδεκτά τα περισσότερα από τα αιτήματά τους. Μετά το εργατικό δυστύχημα που ένας εργάτης έχασε τη ζωή του, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν δυναμικά και μαζικά σε απεργίες διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πέραμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας με φορείς του Πειραιά και στελεχών της εταιρείας, υπήρξε ένα πλαίσιο ικανοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων, ενώ η Cosco έκανε δεκτή την εφαρμογή βάρδιας και αύξηση της πόστας από τέσσερα σε πέντε άτομα καθώς και τη συγκρότηση επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας. Παράλληλα, καταργεί και την κόντρα βάρδια.

«Η αδιαλλαξία έσπασε με την αποφασιστική πάλη των εργαζομένων στο λιμάνι και η Cosco αναγκάστηκε να δεχτεί πεντάρα πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών και επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας.Είναι μία πρώτη νίκη που όλοι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι θα την κατοχυρώσουμε στην πράξη και συνεχίζοντας τον αγώνα μας για τη συλλογική σύμβαση εργασίας» ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο ΣΕΠ που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο με άλλα εργατικά σωματεία στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν:

  • Να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του συναδέλφου τους.
  • Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας.
  • Να, σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα.
  • Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα.
  • Να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments