Ελλάδα

COSCO: Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι από τα μεσάνυχτα

COSCO: Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι από τα μεσάνυχτα
COSCO: Οι εργαζόμενοι της εταιρείας προχωρούν σε 24ωρη απεργία που θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα, ενώ προγραμματίζουν και συλλαλητήριο.

Σε 24ωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της COSCO από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ακόμη, το πρωί της Παρασκευής θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 7 π.μ.θα συγκεντρωθούν στο ΣΕΜΠΟ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του εργαζόμενου Δημήτρη Δαγκλή, στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ όταν καταπλακώθηκε από γερανογέφυρα.

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν:

-Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4.

-Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.

-Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.

-Να συσταθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΠ.

-Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους.

Έκκληση Κορκίδη προς πάσα κατεύθυνση

Στο μεταξύ έκκληση «προς πάσα κατεύθυνση» απευθύνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης για την αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά Όπως επισημαίνει σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία όπου η μεταποίηση μετά βίας προμηθεύεται τις πρώτες ύλες, η αγορά τα εποχικά είδη της εορταστικής περιόδου και οι εξαγωγείς προσβλέπουν στην «δίψα» των ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, αγορών για προϊόντα αποτελεί «επικίνδυνη πολυτέλεια» ο αποκλεισμός του εμπορικού τμήματος του λιμένος Πειραιώς.

Η άδικη απώλεια του εργαζόμενου στο λιμάνι μας θλίβει ιδιαίτερα και δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την αξία μιας ανθρώπινης ζωής, συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και προσθέτει ότι δεν πρέπει όμως και δεν μπορεί να γίνει επιτρεπτό, στο όνομα του ατυχήματος, τα αίτια του οποίου διερευνά η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, να αποκλείεται το λιμάνι και οι πύλες του, με πρόσχημα το ατύχημα, για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων.

Το Ε.Β.Ε.Π. ήταν και παραμένει υπέρμαχος ενός καλόπιστου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών για την εξεύρεση λύσεων κοινής αποδοχής με βασική προϋπόθεση την διαφύλαξη της συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων, υπογραμμίζει ο κ. Κορκίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments