Ελλάδα

Τσακρής κορωνοϊός: Να γίνεται η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες

Τσακρής κορωνοϊός: Να γίνεται η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες
Τσακρής κορωνοϊός: Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ πρότεινε σε συνέντευξη του να γίνεται η τρίτη δόση και πριν τους έξι μήνες.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει στην χώρα, ενώ ο κ. Τσακρής μιλώντας σε συνέντευξη του πρότεινε να γίνεται η  τρίτη δόση ακόμα και πριν τους έξι μήνες. Την ίδια ώρα από τα συνολικά 7.335 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.455  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.298 νέες λοιμώξεις. Μ

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε σχέση με την έξαρση στα κρούσματα κοροναϊού και τα εμβόλια, επεσήμανε ότι «το εμβόλιο έναντι του κοροναϊού δεν λειτουργεί με τη λογική του εμβολίου πχ. έναντι της ιλαράς ή της ερυθράς. Όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη εμπειρία από το Ισραήλ, είναι σημαντική η χορήγηση της τρίτης δόσης για την προστασία των πολιτών. Τα άτομα που έχουν λάβει την τρίτη δόση έχουν 5-10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από αυτούς που έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις και 25 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ανεμβολίαστους».

Δεν είναι για όλους ο ίδιος βαθμός ανοσίας

«Καλύτερα είναι να γίνει η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες, διότι δεν είναι για όλους ίδιος ο βαθμός ανοσίας. Νομίζω και η κυβέρνηση κινείται σε μια τέτοια κατεύθυνση, να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνεται η τρίτη δόση και περάσει εξάμηνο από την δεύτερη δόση», επεσήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ.

Τι είπε για τα εμβόλια στα παιδιά

«Χώρες με εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε μικρές ηλικίες είχαν μια σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», επεσήμανε ο κ. Τσακρής. Τόνισε ακόμα ότι «πιστεύω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας η χορήγηση εμβολίου σε παιδιά έως 12 ετών.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να αντιληφθούμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να γίνει η «αναμνηστική» δόση και κυρίως από εκείνους που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ώστε να ενισχυθεί άμεσα η ανοσία τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments