Διεθνή

Διάγγελμα Μακρόν: Υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολίου

Διάγγελμα Μακρόν: Υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολίου
Διάγγελμα Μακρόν: Ο Γάλλος Πρόεδρος απευθύνθηκε στους Γάλλους πολίτες καθιστώντας υποχρεωτική την τρίτη δόση του εμβολίου.

Δεδομένου της κατάστασης στην Γαλλία, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Στο μήνυμα του ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid είναι ανησυχητικά και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Πιο συγκεκριμένα, η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως είπε. Ο Μακρόν ζήτησε την επιτάχυνση του εμβολιασμού με τις αναμνηστικές δόσεις για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους πολίτες και είπε ότι μια τρίτη δόση θα δοθεί σε άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Μακρόν προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. “Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δείτε το διάγγελμα

Η κατάσταση στη Γαλλία

Στη Γαλλία, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες από ασθενείς με Covid. H υποχρεωτική χρήση μάσκας επέστρεψε χθες στα σχολεία, ενώ σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα κάνει απολογισμό της κατάστασης σε διάγγελμά του το οποίο , όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Η πολιτική του Μακρόν για επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού σε εστιατόρια, κινηματογράφους και άλλους χώρους, συνέβαλε στην ενίσχυση της εκστρατείας εμβολιασμού και έχει πιστωθεί ευρέως για τη διατήρηση του αριθμού των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων σε χαμηλότερα επίπεδα από ορισμένες γειτονικές χώρες.

Τι γίνεται σε Γερμανία και Βρετανία

Στη Γερμανία, με περίπου 16 εκατομμύρια ανεμβολίαστους, οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να προχωρήσουν στην τρίτη δόση. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, τόνισε ότι η χώρα βιώνει μία πανδημία ανεμβολίαστων επισημαίνοντας ότι η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Όμως, οι προσπάθειες της χώρας περιπλέκονται περαιτέρω με την αλλαγή ηγεσίας.

Στη Βρετανία, τα κρούσματα κορωνοϊού έφτασαν σε νέο υψηλό τον Οκτώβριο, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη του Imperial College του Λονδίνου. Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σαγίντ Τζαβίντ τόνισε ότι η μελέτη στέλνει ένα «σημαντικό μήνυμα» σχετικά με την παραμονή σε εγρήγορση ενόψει του χειμώνα.

Τον περασμένο μήνα, η χώρα ξεκίνησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού που έγινε ποτέ για την γρίπη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που συμπίπτουν με την αναζωπυρωμένη γρίπη. Τα κέντρα παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας στην Αγγλία άρχισαν να προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις για τον κορωνοϊό σε άτομα υψηλού κινδύνου χωρίς ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments